Hlavní obsah

Kadaň se připojila k podpoře fair trade

Novinky, Václav Vlasák

V sobotu 10. května, podobně jako v dalších městech ČR, se také v Kadani sešli lidé aby společně posnídali a podpořili myšlenku akce fair trade.

Foto: Václav Vlasák

Příprava akce.

Článek

Férová snídaně ve vašem městě - tak se jmenuje akce, které má za cíl vyjádřit podporu produktům, při jejichž výrobě nebyla porušována lidská práva, poškozováno životní prostředí či zneužita dětská práce. Termín akce, která se v Kadani konala již potřetí, nebyl vybrán náhodně. Každoročně se totiž druhou květnovou sobotu slaví Světový den pro fair trade.

Předchozí ročníky v Kadani byly poznamenány nepřejícím počasím. Proto letos měli organizátoři připravenu zálohu v podobě azylu v kulturním domě Střelnice, u kterého se snídaně konala. Nebyl ale potřeba. Počasí letos akci přálo.

Také účast byla hojná. Férově posnídat přišlo kolem padesáti lidí. A všichni se opravdu drželi zásady s sebou přinést fairtradové potraviny, jako jsou kakao, káva, čaj, ale například i bábovka upečená z domácích vajec a fairtradového kakaa.

„Ředkvičky jsem sklidil ráno na zahrádce a vajíčka mám také z domácího chovu,“ potvrdil například Luďa, jeden z účastníků snídaně v Kadani. V každém případě mohli být organizátoři spokojeni. Celou akci koordinuje nevládní organizace NaZemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám