Hlavní obsah

K rytířskému titulu vedlo osm splněných úkolů

Novinky, Michaela Slachová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na kynologickém cvičišti v Domažlicích se v sobotu 18. srpna konal rytířský turnaj pro děti. Děti si mohly vyzkoušet několik soutěží, nechyběla ani soutěž pro dospělé. Svými ukázkami přispěli i domažličtí kynologové.

Foto: Michaela Slachová

přetahování - děti proti šermířům

Článek

V sobotu 18. srpna se na kynologickém cvičišti Jirklovka v Domažlicích děti přenesly do středověku, do doby šlechtických turnajů. Turnaj pořádala Skupina historického šermu Západní Horda za pomoci Kynologického klubu Domažlice.

Pro děti bylo připraveno 8 úkolů, které musely splnit, aby získaly titul rytíře. Mezi ně patřil například souboj na meče, střelba z kuše, zručnost s holemi a další. Dále pro ně bylo připravené stanoviště, kde si mohly vyrobit vlastní erb nebo poslepovat a vybarvit princeznu či rytíře.

O přestávkách mezi soutěžemi proběhla ukázka mučicích nástrojů s povídáním, k čemu a jak se který nástroj používal, a ukázky psích sportů (tanec se psem, obrany, agility), které předvedli domažličtí kynologové.

Soutěž byla připravena i pro dospělé. Kdo chtěl, mohl zkusit štěstí a vystřílet si lukem pšeničné pivo nebo medovinu. Během lukostřeleckého turnaje si děti prohlížely zbraně a zbroj. Na závěr akce vystoupila Západní Horda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám