Hlavní obsah

K dvacátému výročí zahraje Půlnoc slavného Lakomce od Molièra

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní spolek Půlnoc hraje pro své diváky letos již dvacátým rokem. Do repertoáru při této příležitosti zařazuje kromě převážně vlastních her jednu klasiku - komedii Lakomec od známého autora Jeana-Baptista Poquelina (Molièra). Tu zahraje Půlnoc již 6. června pod režijní taktovkou herce Roberta Tylečka.

Foto: Divadlo A. Dvořáka Příbram

Stav zaplněnosti hlediště.

Článek

Původní občanské sdružení s názvem Divadelní společnost Půlnoc vzniklo v roce 1995 a již o rok později uvedlo svoji první premiéru. Od té doby se sice změnila právní forma, jedna premiéra ročně však zůstává.

V současné době hraje spolek zejména vlastní hry. V repertoáru má hlavně komedie, ale i pohádky. Nyní si pro své fanoušky a diváky připravil představení pro deset členů souboru a jednoho hosta. Nejnovější premiéra se na prknech Malé scény Divadla A. Dvořáka v Příbrami odehraje v sobotu 6. června od 19 hodin.

Anotace mluví jasně: „Jsou peníze vždycky až na prvním místě? Kde je hranice mezi lakotou a rozumným nakládáním s nimi? Moliérova hra tady a teď! Lakomec Harpagon se tak bojí, že ho okradou, až se tak opravdu stane. O tom, zda nakonec zvítězí láska a pravda aspoň v divadle, se přijďte přesvědčit ve svižné komedii francouzského klasika s překvapivým rozuzlením.”

S klasickým, nestárnoucím námětem se na prknech, která znamenají svět, popasují: Zuzana Přibylová, Pavla Havrančíková, Klára Nováková, Bára Pavlíčková, Michal Moravec, Štěpán Jobek, Jiří Kotek, Luboš Poslední, Filip Vašíček, Radek Ctibor v rolik Harpagona jako host a v roli kuchaře a kočího Jakuba také autor tohoto článku.

Na představení, které bylo vybráno a nastudováno právě u příležitosti 20. narozenin divadelního spolku jsou stále volné lístky, které lze za 90 korun zakoupit skrze rezervační systém Divadla A. Dvořáka. Podpořit a sledovat můžete divadelní i další aktivity Půlnoci také na jejím facebooku. Představení se koná za finanční podpory města Příbram.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám