Hlavní obsah

Juniorský mistr světa ve veslování Václav Baldrián studuje průmyslovku v Hodoníně

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řady úspěšných sportovců a zároveň absolventů hodonínské průmyslovky se i nadále rozrůstají. Nyní studuje v oboru Stavebnictví juniorský mistr světa ve veslování Václav Baldrián

Foto: Veslařský klub Hodonín

Posádka ve složení Václav Baldrián, Tomáš Šišma, Radim Hladík, Marek Řehořek.

Článek

Po zisku Stanley Cupu pro Michala Kempného, také úspěšného absolventa hodonínské střední školy, se zdá, že vyšší sportovní mety už nelze dosáhnout.

A i když jsou vzpomínky na Stanley Cup představený Michalem Kempným v Hodoníně ještě živé, tak se na hodonínské střední škole objevuje další sportovní hvězda. A jde si za svým cílem.

Václav Baldrián, mistr České republiky, Evropy a nakonec i juniorský mistr světa ve veslování 2018. Ano, máme tu nového mistra světa na párové čtyřce Václava Baldriána. I pro Veslařský klub v Hodoníně, jehož je Václav členem, se jedná o jeden z největších úspěchů v historii tohoto klubu.

Vašek tak ukončil svou juniorskou dráhu jak nejlépe mohl, když letos posbíral český, evropský i světový titul. Příští rok už bude v kategorii do 23 let. I tuto kategorii si letos úspěšně vyzkoušel na mistrovství Evropy a světe div se, byl z toho hned bronz. Společně s ním tam zazářili i jeho parťáci z posádky. Věřme tedy, že pro české veslování roste další úspěšný Václav.

Reklama

Výběr článků

Načítám