Hlavní obsah

Judisté v Kadani zorganizovali kvalifikaci o postup do 1. ligy družstev

Novinky, Václav Vlasák

V sobotu 14. ledna se v Kadani uskutečnila kvalifikace do 1. ligy družstev. Domácí judisté skončili sice až šestí, ale jejich trenér byl přesto spokojen. Zvládli organizaci a získali cenné zkušenosti.

Foto: Václav Vlasák

Nástup družstev před zahájením soutěže v tělocvičně 1. ZŠ Kadaň.

Článek

Kadaňští judisté mají za sebou další zatěžkávací zkoušku, a to jak po sportovní, tak po organizační stránce. Přijali hozenou rukavici a se ctí se zhostili pořadatelství kvalifikace do I. ligy družstev. Může je hřát vědomí, že dokáží podobný turnaj na celostátní úrovni zvládnout a na tatami nedat svoji kůži lacino. Splnily se tak plány, které hlavní trenér před akcí měl.

„Pro nás tato soutěž měla dvojí význam a to jednak otestovat, zda jsme schopni zorganizovat takto velkou soutěž podléhající přísným podmínkám Českého svazu juda, ale v první řadě umožnit našim dospělým sbírat zkušenosti. Turnajů pro dospělé není mnoho, a pokud nějaké jsou, úroveň závodníků bývá vysoká,“ konstatoval Jaroslav Zetek.

Do I. ligy se nakonec dostaly dva týmy: SKJ České Budějovice a Judo Orel Blučina. Velkým překvapením byla Sparta Praha, která z I. ligy sestoupila po více než 10 letech.

Domácí hned do prvního duelu bojovali jako lvi, ale zkušenější soupeře to přesto nestačilo, i když několik skalpů si také připsali. „Přes maximální nasazení většiny kadaňských judistů, jsme skončili až na šestém místě. Pro některé z nás to byl teprve první turnaj vůbec. Věřím, že prohrané zápasy nikoho neodradí, ale naopak budou motivovat k intenzivnější přípravě a kvalifikace se zúčastníme příští rok znovu v plné sestavě,“ dodal Jaroslav Zetek.

Na závěr přidal poděkování všem, kteří úspěšné akci přispěli: „Velký dík patří vedení 1. ZŠ, která nám vyhověla s pronájmem tělocvičny, když jsme se rozhodli hostit turnaj v Kadani takřka na poslední chvíli. Dále děkujeme městu za trvalou podporu, skupině ČEZ, ME-METAL ECONOMIC s. r. o. a v neposlední řadě obětavým rodičům malých judistů za pomoc s celou realizací akce.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám