Hlavní obsah

Judista Michal Horák se olympijských her v Riu nezúčastní

Novinky, Jana Horáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Horák neudržel postupovou kvótu pro účast na olympijských Hrách. Osudným se mu stal turnaj Grand Prix v Kazachstánu, který ho vyřadil z nominace.

Foto: Alice Bochňáková

Michal Horák

Článek

Poslední šancí jak se nominovat na olympijské hry byl Grand Prix v Kazachstánu o uplynulém víkendu. Bohužel zdravotní stav Horáka mu nedovolil startovat a tím si pražský judista zavřel cestu na OH.

„Po konzultaci s lékařem jsem k zápasu nenastoupil. Nemá smysl jít na tatami v takovém stavu. Na výhru jsem neměl a riskovat ještě vážnější zranění nemělo smysl. Bohužel to přišlo v nesprávný čas, ale tak už to v životě bývá,” komentoval Michal Horák.

„Mnozí mi nejspíše budou vyčítat, že jsem ani nezkusil bojovat. Bylo to těžké rozhodnutí a i já sám si ho budu ještě dlouho zpětně promítat. Ale nešlo to. Neudržel jsem ani flašku s pitím v ruce, natož se jít prát. Omlouvám se všem, co mi věřili, a děkuju za jejich podporu. Snad při mě budou stát, i když jsem se na OH nedostal.”

Michal Horák prodělal helico-bakterii a již od ledna se potácí se sníženou imunitou. Střídavě užíval antibiotika a nedařilo se mu dostat se do formy.

Horák sice splňuje kvótu pro postup na olympijské hry, ale jeho "olympijské místo" na poslední chvíli obsadil Jaromír Ježek. Vršovický judista na Grand Prix v Kazachstánu zaslouženě vybojoval druhé místo a tímto skvělým výkonem se nominoval do kvóty místo Horáka.

„Mrzí mě to, že se nepodívám spolu s klukama na olympiádu. Ale asi nemám ještě takové kvality. Musím se dát do pořádku a pak znovu začít od začátku,” řekl Horák.

Teď může podstoupit důkladnější vyšetření a zjistit konečně, v čem je zásadní problém. „Diagnózu nemám prozatím žádnou. Všechen čas jsem věnoval přípravě a stále doufal, že vše špatné odezní po pár dnech klidu a já budu v pořádku. Bohužel se tak nestalo,” podotkl Horák.

Za Českou republiku se na olympijské hry nominovali tři judisté - Pavel Petřikov, Jaromír Ježek a Lukáš Krpálek.

Další informace o Michalu Horáku získáte na oficiálním webu Michal Horák & JUDO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám