Hlavní obsah

Jubilejní Mezinárodní hudební festival J. C. F. Fischera ve znamení dobročinnosti

Novinky, Dana Ehlová

Mezinárodní hudební festival J. C. F. Fischera se blíží do finále. Poctou skladateli Petru Ebenovi, od jehož narození letos uplynulo 90 let, bude koncert slovenské mezzosopranistky Evy Garajové, Kristiny Fialové (viola) a Michaely Káčerkové (varhany) v kostele sv. Petra a Pavla v Karlových Varech.

Foto: IMFF (archiv)

V kostele sv. Petra a Pavla v Karlových Varech se uskuteční koncert Pocta Petru Ebenovi.

Článek

Uskuteční se ve čtvrtek 8. srpna a v programu zazní Písně nelaskavé pro alt a violu, Píseň Ruth a Fantazie pro violu a varhany "Rorate coeli" z pera Petra Ebena, dále Sonata G dur BWV 1027, Preludium a fuga a moll BWV 543 a arie Erbarme dich, mein Gott (z Matoušových pašijí) od Johanna Sebastiana Bacha.

Michaela Káčerková, zakladatelka a dramaturgyně festivalu připomněla, že koncert je benefiční a výtěžek dobrovolného vstupného půjde na podporu hospiců husitské diakonie. Informace dále doplnila: „Zajímavostí tohoto večera bude i výstava obrazů mladé malířky Kateřiny Klímové, vytvořených pod vlivem Bachových a Ebenových děl, která na koncertě zazní. Zakoupením obrazů lze rovněž přispět na hospicovou péči.“

Co se týče dobročinnosti akcí desátého ročníku Mezinárodního hudebního festivalu J. C. F. Fischera, tak se ovšem nejedná pouze o výjimku. „U příležitosti letošního jubilejního ročníku jsme výtěžky z dosavadních koncertů věnovali na opravu varhan v Jáchymově, na podporu hudebního vzdělání dětí ZUŠ Krásno a novému karlovarskému babyboxu, který byl otevřen minulý týden,“ připomněla Michaela Káčerková.

Koncert v karlovarském kostele sv. Petra a Pavla začíná v 19.30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám