Hlavní obsah

Jízda na kole či bruslích pomáhá handicapovaným cyklistům

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buďtě aktivní a pomozte jiným vrátit se do sedla! To je heslo, které se objevuje od středy 13. strpna do 15. srpna v Ostravě. V těchto dnech budou mít cyklisté, in-line bruslaři možnost na třech místech Ostravy získat pět korun pro dobrou věc.

Foto: Josef Zajíc

Buďte aktivní a pomzte jiným vrátit se do sedla. Ostrava - Komenského sady. v 16,15 přijíždí akci podpořit náměstek primátora Ing. Martin Štěpánek.

Článek

Akce začala 18. července v Jičíně. Od té doby pořadatelé projíždějí Českou republikou a umísťují na nejvhodnějších místech tak zvanou Birell bránu. Každé projetí cyklisty, in- line bruslaře touto charitativní branou znamená pět korun na pomoc handicapovaným lidem, kteří se chtějí vrátit k jízdě na kole.

Patronem projektu je cyklistická legenda, zlatý paraolympionik Jiří Ježek." Rád bych pozval všechny, aby strávili volný čas na kole a zároveň touto aktivitou pomohli potřebným. Pojďme společně vyjezdit co největší částku a vrátit je zpět do sedla," vyzývá Ježek.

V Ostravě byla akce zahájena ve středu v devět hodin v aktivní zóně odpočinku v největším ostravském parku Komenského sadech.

Do sedmé hodiny večer lidé vyjeli dle informací od organizátorů 6085 korun. 

Do konce srpna ještě na deseti místech

Ve čtvrtek 14. srpna 2014 se jízda bude konat na cyklostezce před mostem v Koblově. Brána bude mezi soutokem řeky Odry s Ostravicí a mostem opět od 9,00 do 19,00 hodin.

V pátek 15.srpna budou moci občané ve stejném čase projet branou na cyklostezce vedoucí okolo řeky Ostravice v území mezi lávkou v Hrabové směrem na Vratimov, Paskov a Frýdek Místek.

Od 18. července 2014 již byly brány umístěny na 25 místech v České republice a  bylo vyjeto více ne 347 000 korun.

Akce pokračuje ještě v deseti městech a bude ukončena 31. srpna 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám