Hlavní obsah

Jiří Černý přivezl do Broumova milostné písně Boba Dylana

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svého oblíbence, zpěváka Boba Dylana, přijel ve středu 27. května do broumovského kláštera představit hudební publicista Jiří Černý. Poslechový večer na téma Bob Dylan: Písně milostné se uskutečnil v rámci hudebního programu ArtCafé.

Foto: Kateřina Ostradecká

Hudební kritik a publicista Jiří Černý zavítal do broumovského kláštera už popáté - tentokrát s poslechovým večer o Bobu Dylanovi.

Článek

Zcela zaplněný sál klášterní Kreslírny přivítal kolem devatenácté hodiny hudebního kritika Jiřího Černého. Ten do Broumova zavítal už popáté, tentokrát s poslechovým pořadem o americké folkové legendě Bobu Dylanovi.

„Tady je výborné publikum a je tu hezká atmosféra, takže sem já jezdím rád. Jen škoda, že je to trochu z ruky,“ uvedl Jiří Černý. V téměř dvouhodinovém pásmu představil život, tvorbu i české překlady písní svého oblíbeného amerického autora.

„Lidí přišlo tolik, architektura krásná, aparatura skvělá, ani jsem se dnes moc nepletl. Je to radost žít si život takhle. Moc vám děkuji,“ zhodnotil večer Černý.

Vystoupení Jiřího Černého se uskutečnilo i díky projektu Klášter Broumov – živé evropské centrum kultury a vzdělávání, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Hudební program multižánrové kavárny ArtCafé bude pokračovat už příští týden. Ve středu 3. června vystoupí písničkář a vypravěč Jan Burian, ve středu 10. června předvede svůj hudební um britský jazzman Femi Temowo, kapelník a dvorní kytarista zesnulé zpěvačky Amy Winehouse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám