Hlavní obsah

Jihočeši měli zastoupení na světové přehlídce středoškolských odborných prací v USA

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V týdnu od 14. do 20. května se konala ve Phoenixu (Arizona, USA) mezinárodní studentská soutěž Intel Isef 2013. Nechyběli na ní zástupci z jižních Čech.

Foto: Kateřina Štruncová

Květa Tůmová (vpravo) na soutěžní přehlídce.

Článek

Intel Isef (International Science and Engineering Fair) je celosvětová soutěžní přehlídka středoškolských odborných prací z oboru přírodních a technických věd.

Letos se Intelu zúčastnilo 1600 středoškoláků ze 70 zemí. Česká republika se blýskla 2. a 3. místem studentů M. Nováka z Gymnázia Jírovcova v Českých Budějovicích a studentky M. Krákorové z brněnského gymnázia.

Intel Isef ve Phoenixu v Arizoně navštívila zároveň i skupina 5 českých učitelů. Byla mezi nimi také učitelka Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích Květa Tůmová.

"V loňském roce se přehlídky účastnil můj výborný student Ondřej Vošta," uvedla Tůmová. "Když jsem se dozvěděla, že se do projektu mohou přihlásit i kantoři, zkusila jsem to. Napsala jsem motivační dopis, absolvovala pohovor v angličtině a byla jsem vybrána," dodala s úsměvem oblíbená učitelka.

Během programu si prohlédla řadu z vystavovaných prací a je přesvědčená, že studenti Česko-anglického gymnázia budou mít mnoho nápadů na vlastní vědecké práce a brzy se dočteme o jejich účasti na dalším ročníku přehlídky či na jiných akcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám