Hlavní obsah

Jeseníky zvou na rodinné výlety i prostřednictvím nástěnného kalendáře

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na rozmanité formy propagace turistických oblastí jsme si již zvykli. Jeseníky ovšem nabízí turistické informace přímo v nástěnném kalendáři. Propagační unikát nabízí dvanáctero snímků přírody a na zadních stranách tipy na rodinné výlety. Takový kalendář je pak užitečný nejenom pro oko.

Foto: Tereza Schreiberová

Jeseníky v obrazech po celý rok

Článek

Nejprodávanější a zároveň jediný kalendář s turistickými informacemi navazuje na již pětiletou tradici. V loňském roce nabídl milovníkům hor pod Pradědem recepty na tradiční jídla Jeseníků. Ten nový nabízí snímky začínajícího fotografa Ondřeje Kolarczyka a zároveň dvanáct tipů na rodinné výlety, včetně podrobných turistických informací.

„Pradědovo.cz mne oslovilo na základě mých fotografií z Jeseníků uvedených na internetu. Byla to pro mě obrovská výzva, protože Jeseníky fotím rád,“ vzpomíná na začátek spolupráce Kolarczyk. „Fotografie jsem pořizoval deset měsíců, občas jsem na potřebnou atmosféru čekal i dlouhé hodiny sám uprostřed přírody, ale vyplatilo se,“ dodává s úsměvem.

„Dát šanci nafotit kalendář mladému člověku, talentovanému rodákovi, dělá kalendář ještě atraktivnějším. Má upoutat pozornost, avšak neopírat se jen o nádhernou přírodu, ale i o to, kdo stojí za jejím vznikem a k jakému účelu byl vytvořen,“ hodnotí vznik kalendáře Markéta Ficnarová, propagátorka a aktivní členka sdružení pro podporu turistiky v Jeseníkách Jeseníky přes hranici.

První kalendář vyšel v roce 2008 a hned se stal hitem mezi kalendáři. Výtěžky z prodeje prvních ročníků byly využity na spolufinancování rozvojových projektů, poslední dva roky pak na vývoj nových regionálních produktů.

Dvanáct úžasných obrazů Jeseníků na zeď a stejný počet tipů na cyklistické, pěší či běžecké výlety pořídíte za necelé dvě stovky v knihkupectví, informačních centrech nebo na internetu.  

Reklama

Výběr článků

Načítám