Hlavní obsah

Jeseníky se připravují na víkendový nápor lyžařů

Novinky, Libuše Miarková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z velké návštěvnosti milovníků zimních sportů se díky příznivému počasí radují provozovatelé skiareálů v Jeseníkách. Po vydařených dnech koncem roku 2016 se opět připravují na víkendový příliv malých i velkých lyžařů.

Foto: Stanislav Juga

Šípky v bílém zimním kabátku.

Článek

Například do Vrbna pod Pradědem se chystá Boris Navrátil z Ostravy. Má v tomto malebném městečku příbuzné, u nichž přenocuje. „Na internetu jsem se dočetl, že od soboty 7. ledna Ski Arena Vrbno uvede po dvou letech znovu do  provozu velkou sjezdovku o délce 2134 metry. Naše děti se rovněž těší na bobovou dráhu, kterou zatím otestovaly jen v létě,“ uvedl Boris Navrátil. 

Zda si ji vyzkouší i o nadcházejícím víkendu, bude záležet na počasí. Jak podotkla vedoucí vrbenského střediska Radana Nováková, pokud prší nebo je silná námraza či mokrý sníh, bobová dráha zůstává pro veřejnost uzavřena.

V takovém případě se malí návštěvníci mohou vyřádit na sjezdovkách. Začátečníkům pomáhají instruktoři z krnovské školy Fun-Line. Nejdříve si společně otestují dětský lyžařský park s 35metrovým pásem, který je nejdelší v Jeseníkách. Své zdatnosti vypilují na lanovém vleku a pak se už pustí pod dohledem instruktorů z lyžařské školy na vrbenskou zasněženou stráň.

Novinky na Karlově

K nejoblíbenějším a nejvyhledávanějším lyžařským střediskům v severovýchodních Jeseníkách patří sjezdovky Ski Areny Karlov v obci Malá Morávka. O nadcházejícím víkendu jich má být v provozu celkem dvanáct, tedy o dvě více než na Silvestra. Pod čtyřsedačkovou lanovkou Karlov Ski Express se nově otevře červená sjezdovka Sportovní a na Klobouku se ti nejodvážnější a nejzdatnější lyžaři mohou těšit na Pařezák, který již bude sjízdný celý v délce 700 metrů.

Jan Mitáš ze Ski Areny Karlov nás upozornil ještě na další novinky zimní sezóny 2016/2017. Milovníci cyklistiky si mohou zadovádět na kolech fatbike. Mezi bikery mají stále více příznivců. Na Karlově mají zatím v půjčovně k dispozici dva kousky. Lanovkou si tento unikátní stroj s extrémně širokými pneumatikami dopravíte na kopec a při jízdě dolů zažijete nevídaný adrenalin.

O příštích víkendech budou mít napilno také animátoři, kteří pro malé návštěvníky startují zábavný program. Aby se chlapci a děvčata nenudili, připravují pro ně soutěže a různé atrakce.

Pod panoramatickým barem u lanovky Karlov Ski Express zažije v sobotu 7. ledna svou letošní premiéru i dětský bobovací park. Lze si v něm vypůjčit boby, sáňky a také speciální nafukovací čluny pro stále oblíbenější snowtubing.

Příznivé sněhové podmínky lákají ke startu také milovníky běžeckého lyžování. Jan Mitáš doporučuje tratě směrem na Alfrédku, Ztracené kameny a na Skřítek, případně i na Novou Ves, kde je po celý rok přístupna jedenatřicet metrů vysoká rozhledna. Její návštěvníci se při dobrém počasí kochají nádhernými výhledy na Rýmařovsko, Slezskou Hartu a při dobré viditelnosti i na Beskydy a Vysoké Tatry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám