Hlavní obsah

Jeseníky letnímu koupání pod širým nebem příliš nepřejí

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseníky, díky své nadmořské výšce, letnímu koupání pod širým nebem příliš nepřejí. Proto návštěvníci jistě uvítají nabídku aquaparků a bazénů.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

„Přírodní koupání je na Rýmařovsku velmi omezené. Dříve se hojně využívalo zatopených lomů v okolí. Dnes dávají lidé přednost upraveným přírodním koupalištím nebo aquacentrum. Rýmařov nabízí obě možnosti - nově opravené přírodní koupaliště v blízkoti Zahrady Hedvy a také moderní aquacentrum,” uvedla Bc. Růžena Zapletalová, vedoucí Informačního centra při Městském muzeu Rýmařov.

Aquacentru Slunce patří k vyhledávaným turistickým cílům Rýmařovska. „V letošní sezóně jsme pro naše návštěvníky připravili výrazné změny vstupného, které jsme se snažili přizpůsobit jejich požadavkům. Nově mají děti do 3 let vstup zcela zdarma, zavedli jsme zvýhodněné rodinné vstupné, permanentky pro všechny věkové skupiny – tedy i děti, a také jsme „snížili věk seniorům“ na 58 let,” informovala Karla Kolibáčová, manažerka Hotelu a Aquacentra Slunce.

„Další aquacentra v nejbližším okolí jsou Bruntále a Karlově Studánce. Pokud bude počasí přát a sluníčko svítit, pak doporučujeme sjet s hor dolů do Uničova, kde je příjemné městské koupaliště,” dodala Růžena Zapletalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám