Hlavní obsah

Jesenický umělecký festival JES ART zve vystavovatele i návštěvníky

Novinky, Ludmila Ondrašíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Janovicích u Rýmařova proběhne v sobotu 15. června první ročník uměleckého festivalu. Jedná se o první akci svého druhu v tomto regionu. Umělci a řemeslníci všech zaměření budou mít možnost zde vystavit díla a představit svou práci. Pro návštěvníky budou připravené workshopy a řemeslné dílny.

Foto: Ladislav Šín

Kemp Indiana

Článek

JES ART proběhne pod širým nebem v janovickém Kempu Indiana. Ten se na jeden den promění v živou galerii v přírodě. Obrazy, sochy, fotografie, instalace i stánky s drobnými výrobky zaplní areál westernové školy, přírodního amfiteátru divadla La Skála i okolí nově vybudovaného Saloonu. Součástí akce bude stálá venkovní expozice turistických známek, které právě zde, v Janovicích u Rýmařova, vznikají.

Na jednodenním festivalu se představí fotografové, malíři, řezbáři, grafici, šperkaři i řemeslníci netradičních odvětví, jako je například umělecké slévárenství. Velkou část vystavovatelů budou tvořit místní umělci. Pro některé z nich je to první možnost předvést svou tvorbu. Jiní jsou profesionálové s celosvětovým přesahem. Jedním z nich je fotograf Jindřich Štreit, který kromě toho, že vystaví své fotografie, převzal nad festivalem patronát.

Brány areálu se v sobotu otevřou v 10 hodin dopoledne a v průběhu celého dne bude u většiny stánků probíhat program. Měsíc před začátkem akce jsou přihlášeny dvě desítky umělců a stále je prostor pro další zájemce. Pro návštěvníky budou připraveny workshopy, např. pletení bičů, umělecké slévání, keramická dílna, relaxační tvoření nebo společná malba. Dále ukázky tvorby – streetart, řezbářská práce motorovou pilou, kompozice fotografie portrétu a vybrané textury nebo bodyart – malba na modelku. Od 18 hodin zahraje kapela Dunibuch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám