Hlavní obsah

Jesenicko se propaguje hrou

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skutečně netradiční formu propagace regionu zvolilo Jesenicko. Interaktivní expozice plná her, rébusů a hádanek je nyní k vidění v jesenickém Pentagonu. Výstava potrvá do 15. listopadu.

Foto: Tereza Schreiberová

Hravá výstava v jesenickém Pentagonu

Článek

"Hlavní myšlenkou výstavy s názvem Kdo si hraje, ten se baví je seznámit návštěvníky se zajímavostmi Jesenicka formou hry tak, aby sami byli vtaženi do dění. Sledování exponátů přes sklo je již přežité, lidé se chtějí bavit," vysvětluje zaměření zcela unikátní výstavy její spolutvůrce Richard Chytka.

Výstava nabízí návštěvníkům sedm panelů s pexesem, hádankami, informacemi o regionu. "Jeden z vystavených panelů má na policích dózy, díky kterým mohou zájemci hádat vůně lesa, borůvek, hub a dalších vůní Jeseníků," doplňuje Richard Chytka. Autorem výtvarného řešení je olomoucká výtvarnice Jana Kudrnová.

Výstava Kdo si hraje, ten se baví je vynikajícím tipem pro rodiny s dětmi. Podle autorů výstavy je zaručeno, že bavit se budou nejenom děti, ale i dospělí. Projekt je spolufinancován z evropského programu přeshraniční spolupráce Česko-Polsko. Z Jeseníku tak expozice poputuje do Nysy, kde bude lákat k návštěvě Jesenicka polské turisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám