Hlavní obsah

Jesenická značka hledá nové adepty na originální služby a zážitky

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavé služby cestovního ruchu, tradiční akce či nevšední zážitky mohou získat opět značku Jeseníky originální produkt. Koordinátor regionální značky Místní akční skupina (MAS) Horní Pomoraví hledá opět jedinečné služby a zážitky, které mají zájem o certifikaci.

Foto: Bára Haušková

Zlatorudné mlýny a rýžování zlata ve Zlatých Horách patří k jedinečným jesenickým zážitkům.

Článek

Regionální značka v březnu přijímá žádosti od poskytovatelů stravovacích a ubytovacích služeb a zážitků. „Uvítáme všechny žádosti, které budou opravdu tradiční, budou reprezentovat region a obohatí návštěvníky. Uzávěrka je 31. března,“ uvedla koordinátorka značení v Jeseníkách Hana Olejníková s tím, že se zájemci mohou hlásit na MAS Horní Pomoraví v Hanušovicích.

Současně se značka rozšířila o další území, a to Dolní Moravu. Nyní pokrývá území 160 obcí. „Dolní Morava se nachází pod vrcholem Králického Sněžníku a byla bílým místem mezi regionální značkou Jeseníky originální produkt a Orlické hory originální produkt. Poskytovatelé služeb se již v předešlém kole certifikace zajímali o naši jesenickou regionální značku, ale bohužel se o ni z důvodu pokrytí území, které nezasahovalo až na Dolní Moravu, nemohli ucházet,“ objasnila Olejníková.

Značka Jeseníky originální produkt se uděluje výrobkům, službám a zážitkům, podle daných povinných a nepovinných kritérií. Jejich splnění posuzuje certifikační komise složená z odborníků z různých oblastí i ze samotných výrobců a poskytovatelů služeb. V Jeseníkách aktuálně nese značku 68 výrobků, 11 zážitků a 19 stravovacích a ubytovacích služeb.  

Veškeré informace naleznou zájemci na webu koordinátora obecně prospěšné společnosti MAS Horní Pomoraví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám