Hlavní obsah

Jemnický Jaro Fest se skupinou roku Mandrage

Novinky, Jirka Prokeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tuto sobotu zpestří jemnickou kulturní scénu Jemnický Fest, tentokráte jeho jarní část. Na letošním Jemnickém Jaro Festu v sokolovně vystoupí hudební skupina roku 2011 Mandrage, Rybičky 48, Crash Road, Reflexy, 4K, Chosse a Martin Kubín.

Foto: Mandrage

MANDRAGE, hudební skupina roku oceněná soškou Anděl 2011

Článek

Začínající tradice Jemnických Festů si na svoji jarní část pozvala skupinu Mandrage, která v nedávné době získala prestižní hudební cenu Anděl 2011. Kapela se sešla v roce 2001 a od té doby se stále zdokonaluje a v současné době již není nikdo, kdo by neznal skladby Hledá se žena, anebo současný hit Šrouby a matice, který si brouká spousta věkových generací a skladba drtila veškeré české hitparády. Mandrage ukončují svoje jarní tour Moje krevní skupina právě v Jemnici.

Stálicí Jemnického Festu je je brněnská kapela Crash Road. Kapela patří mezi ty, které se jen tak nevzdávají, což dosvědčuje i fakt, že díky Jemnickému Festu má tato čtyřčlenná skupina spoustu fanoušků nejen na Jemnicku. Za připomenutí stojí vítězství ve vysoce prestižní soutěži Radegast Líheň a Česká rocková liga.

S Mandrage je často spojována také neméně známá kapela Rybičky 48. Kluci z kapely právě projíždí česká a slovenská města s turné Navostro tour, do kterého byl zařazen i Jemnický Fest. Tato tříčlenná kapela vznikla v roce 2003 a na svém kontě mají sedm vydaných alb a s tím i spoustu zpěvných skladeb, které ke správnému festivalu patří. Poslední album se jmenuje Deska roku. Mezi nejznámější skladby patří Zamilovaný/Nešťastná, Emily, Nebepeklo, Sexuální akrobat a další.

Již podruhé na Jemnickém Festu vystoupí r hip-hopový zpěvák z Uherčic Chosse. Při jeho podzimním vystoupení ho mnozí přirovnali k rapperovi Patriku Vrbovskému alias Rytmusovi. Chosseho doprovodí jemnická taneční hip-hopová skupina 4K.

Celý festival ukončí legendární skupina Reflexy. Jejich nestárnoucí hity Sluneční, Neříkej, Andělský oči, Ty jsi divoká a mnoho dalších. Od první skladby Všichni půjdem do ráje uplynulo mnoho let a v současné době kapela představuje jejich nové deváté album Diamant.

Moderátorem večera bude Martin Kubín, který si připravil také několik hudebních vystoupení.

„Já osobně se těším na všechny účinkující. Snažím se naslouchat svému okolí. Dělám různé ankety a účinkující si vybírají lidé sami. Výběr účinkujících se musí líbit i mně, ale pokud je dobrá atmosféra, tak vás do varu strhne téměř všechno. Myslím, že bude v sokolovně zase hukot!“ říká Jirka Prokeš, organizátor Jemnických Festů.

 Aktuální informace jsou na FACEBOOKu.

 Jemnický Fest podporuje občanské sdružení Art For Life   

Předprodej vstupenek za 165 korun probíhá v TIC Jemnice, TIC Moravské Budějovice a Textil DOMINO Dačice.

Vstupenky je možné zakoupit také na místě od 19.30 v jemnické sokolovně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám