Hlavní obsah

Jemnický Fest odtajnil kapely

Novinky, Jirka Prokeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři Jemnického Festu poodkryli seznam účinkujících na jeho podzimní část, která se uskuteční 20. října v Jemnici na Třebíčsku. Jemnický Fest vždy otevírá a uzavírá festivalovou sezónu. Ta letošní je v plném proudu a o počet akcí není rozhodně nouze.

Foto: Archiv kapely Wohnout

Čtyřčlenná kapela Wohnout vznikla v roce 1996 a od té doby vydala 12 úspěšných alb.

Článek

V sobotu 20. října uzavře festivalovou sezónu Jemnický Fest s kapelami Wohnout, Nightwish revival, Crash Road, Remaince of Force, Martin Kubín s Veronikou Novákovou a další. Bližší informace budou zavčas zveřejněny na www.facebook.com/JemnickyFest.

"Letošní Podzim Fest se tradičně uskuteční v krytých prostorách jemnické sokolovny, takže podzimních plískanic se bát nemusíme," dodal organizátor Jirka Prokeš

Wohnout je česká hudební skupina z Prahy a okolí. Tvoří ji bratrská dvojice Jana a Matěje Homolových (oba kytara a zpěv), baskytarista Jiří Zemánek a bubeník Zdeněk (Fenek) Steiner.

Skupina vznikla v roce 1996, ale do širšího povědomí se dostala v roce 1998, kdy dělala předkapelu při turné skupiny Lucie, Žlutého psa i na koncertu amerických The Offspring v Praze. Ve stejném roce podepsala skupina smlouvu u Sony Music/Bonton a vydala první desku CunDaLla. Do dnešní doby kapela vydala celkem 12 úspěšných desek.

Jemnický Fest parťákem Art For Life

Bára Basiková, David Kraus, Tomáš Verner a další známá jména se přidala ke kampani Dej si bacha!, kterou pořádá občanské sdružení Art For Life. Toto sdružení dělá osvětovou kampaň na prevenci proti pohlavně přenosných chorob – hlavně HIV. 

Letošní rok zřejmě přinese rekordní nárůst HIV+ osob na území České republiky. Čtrnáct červnových případů uzavřelo letošní první stovku. Co na to říkají odborníci?

"Statistiky k 30. červnu uzavřely první polovinu letošního roku. Nyní bychom mohli začít polemizovat o tom, jaký bude stav nových případů HIV infekce k 31. prosinci 2012. Zdali bude dvakrát tak vysoký, jako je stav v pololetí, nebo zahřmí z čistého nebe a dostaneme se pod skutečnost roku 2011, kdy bylo diagnostikováno 153 nových případů? Zatím vše nasvědčuje tomu, že pokles v roce 2011 byl přechodným výkyvem. Poznatky z AIDS poradny Domu světla, kde se provádějí odběry určené k testování na HIV infekci, ukazují, že počet nových případů HIV infekce v tomto roce určitě překročí oněch 153 případů roku 2011," uvedl Miroslav Hlavatý, ředitel Domu světla.

Jemnický Fest dělá osvětu pomocí letáčků od svého počátku k tomuto projektu a chce informovat mladé lidi před pohlavními chorobami.

Každoročně stát dává čím dál méně peněz na prevenci a mladá generace bere toto téma na lehkou váhu. Podle průzkumu 82 % Čechů nepovažuje pohlavní nemoci za hrozbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám