Hlavní obsah

Jazzový čtvrtek s Veronikou Harcsa na Malé scéně za oponou

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciální koncert jazzové princezny Veroniky Harcsa a excelentního kytaristy maďarské jazzové scény Bálinta Gyémánta se uskuteční ve čtvrtek 5. prosince na Malé scéně za oponou Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí. Koncert začne tradičně ve 20 hodin.

Foto: Glodi Balasz

Veroniku Harcsa doprovází kytarista Bálint Gyémánt.

Článek

Veronika Harcsa zahájila svou kariéru velmi slibně už debutovým albem s názvem Speak Low, s nímž zaznamenala velký úspěch v Japonsku, kde se dostala do první desítky hitparády Tower Records. Na albu se představila jako jedinečná interpretka jazzových standardů.

Druhým albem You Don’t Know It’s You, se kromě úspěchů v Japonsku proslavila také na domácí scéně v Maďarsku. Deska složená z vlastních písní ji v Maďarsku vynesla ocenění Maďarské jazzové album roku a stalo se platinovým jazzovým albem.

Zpěvačka promovaná na Lisztově Akademii Hudby vystupuje na festivalech a koncertech po celém světě. Pravidelně spolupracuje s italským producentem Nicolou Contem a úspěšnými se stala také její dvě další alba. Třetí Red Baggage a aktuální studiová nahrávka Lámpafény (Světlo lampy), která je specifická tím, že je jejím prvním albem nazpívaným maďarsky.

Koncerty Veroniky Harcsa jsou neopakovatelným zážitkem nejen pro čistě jazzové publikum, neboť její repertoár zahrnuje také například cover verze skladeb od Nirvany nebo Jimiho Hendrixe. Ty zní v jejím podání naprosto famózně.

Ve Valašském Meziříčí vystoupí Veronika Harcsa společně s kytaristou Bálintem Gyémántem. Na klasickou kytaru se začal učit sám ve dvanácti letech. Fascinován svobodou v jazzu začal studovat u Gabora Juhasze. V současnosti působí v Bálint Gyémánt Trio a v popové skupině Vidampark.

Vstupenky na koncert Veroniky Harcsa & Bálinta Gyémánta lze v předprodeji zakoupit v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám