Hlavní obsah

Jazzová legenda zahraje v Praze

Novinky, Petr Meckel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečnou příležitost zažít koncert americké hudební legendy Eddie Palmieriho budou mít jazzoví fanoušci 14. listopadu. V uvedený den vystoupí se svým 11členným bandem Eddie Palmieri Salsa Orchestra v Praze ve Velkém sále Lucerny.

Foto: Fresh Agency s.r.o

Eddie Palmieri

Článek

Hudební kariéra Eddie Palmieriho trvá již více než 50 let, kdy povětšinou byl frontmanem salsa a latino jazz orchestrů. Diskografie Ediie Palmieriho zahrnuje 36 titulů.

Eddie Palmieri byl oceněn devíti cenami Grammy. První Grammy získal ji v roce 1975 a bylo to vůbec poprvé, kdy National Academy of Recording Arts & Sciences (Naras) uznala kategorii Latino. Titul "Simpatico" byl v roce 2007 oceněn Jazz Journalist Association jako nejlepší latin jazz album.

V roce 1993 byl Palmieri jmenován do správní rady National Academy of Recording Arts and Sciences v New Yorku a v roce 1995 pomohl vytvořit novou kategorii Latin Jazz.

Obdržel mnoho prestižních ocenění jako například cenu National Black Sports and Entertainment Lifetime Achievement Award, kdy se tak ocitl mezi jmény jako Roberto Clemente, Count Basie, Max Roach, Billie Holiday a Dinah Washington. Šestnáctého listopadu 2010 byl Eddie Palmieri uveden do Long Island Music Hall of Fame.

Koncert 14. listopadu se uskuteční pod záštitou American Embassy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám