Hlavní obsah

Jazzman Markovič přilákal na karlštejnský jazz i Karla Rodena

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný český herec Karel Roden zavítal na první festival jazzové hudby na nejznámější český hrad. Přijel na pozvání předního saxofonisty Štěpána Markoviče, který v podhradí přes celé léto pořádá hudební večery s názvem Jazz na Karlštejně.

Foto: archiv Jazz Agency

Herec Karel Roden a jazzman Štěpán Markovič jsou velmi dobří přátelé...

Článek

Karel Roden patří nejen mezi milovníky dobrého vína, ale je i velkým fanouškem jazzové hudby. Se saxofonistou Štěpánem Markovičem jej pojí dlouholeté přátelství i obliba jazzové muziky. Minulý rok byl dokonce Roden s Markovičem u otevírání největšího pražského jazz-clubu Jazz Time a i do budoucna spolu oba chystají další spolupráci. Herec, který našel své místo i ve světě hollywoodského filmu, přijel minulý pátek podpořit Jazz na Karlštejně.

Projekt Jazz na Karlštejně představuje komorní koncertní vystoupení v letních měsících v kouzelné atmosféře v těsné blízkosti středověkého hradu Karla IV. Závěrečné vystoupení Štěpána Markoviče a jeho hostů je naplánováno na 26. srpna 2011, kdy bude festival ukončen. Celá akce se odehraje v areálu restaurace U Karla IV. Od 19.00 hodin se na Karlštejně začne hrát jazz. V první části vystoupí nadějní studenti Konzervatoře Jaroslava Ježka, druhá polovina koncertu bude patřit jazzmanu Markovičovi. Vstupenky na celý večer za 200 Kč budou k dostání pouze na místě. Více o akci na tomto odkazu

Štěpán Markovič patří mezi nejuznávanější jazzové hráče. Jako saxofonista má za sebou neuvěřitelně rozsáhlou studiovou tvorbu. Během své hudební kariéry doprovázel při koncertech i takové hvězdy jako Ray Charlese či Lizu Minnelli; natočil desku s prezidentem Billem Clintonem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám