Hlavní obsah

Jazzman Markovič a Gulo Čar roztančili pražský club Jazz Time

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnská funky kapela Gulo Čar, která přijela do Čech točit novou desku jazzmana Štěpána Markoviče, stihla odehrát v Praze úspěšný koncert.

Foto: Jazz Agency
Článek

Páteční koncert (22. dubna) v největším pražském jazzovém clubu přilákal pozornost široké veřejnosti. Různorodé publikum přijalo změnu žánru jazzového klubu s nadšením.

Kapela Gulo Čar, která hraje své písně na pomezí soulu a funky, přijela na pozvání předního jazzového umělce Štěpána Markoviče. Společně pracovali ve studiu známého producenta a zvukaře Milana Cimfeho SONO na nové desce, která bude svou barevností nečekaným překvapením pro jejich fanoušky. Markovičovo album bude představovat jeho myšlenku, kdy se ona barevnost právě promítá ve spojení různorodých etnik a kultur.

Pražský koncert kapely Gulo Čar (spolupracovali např. s Dougem Wimbishem, Jamesem Brownem apod.) a jejich speciálního hosta Štěpána Markoviče (Ray Charles, Liza Minnelli, Bill Clinton...) proběhl za podpory o. s. Jazz Allpartheid, clubu Jazz Time a společnosti Jazz Agency.

Z počátku poklidný koncert nakonec díky muzikantské energii svedl k tomu, že lidé sami odsouvali stoly a z jinak poklidného klubu se stal veselý taneční parket. Posluchači byli za své aplaudování odměněni několika „přídavky“ a koncert nakonec končil až po půlnoci.

Během večera zazněly i skladby z alba Baro Drom, za kterou získali Gulo Čar cenu Anděl. Společně se Štěpánem Markovičem mohli posluchači „ochutnat“ i pár kousků z připravovaného roztočeného alba. Rozsáhlou fotogalerii můžete navštívit na tomto odkazu.

Skupinu Gulo Čar i Štěpána Markoviče nyní čeká koncert v Uherském Hradišti, kam pojedou podpořit Nejmilejší koncert dětských domovů (28. května).

Reklama

Výběr článků

Načítám