Hlavní obsah

Jarní prázdniny s tučňáky a karnevalový rej zažilo Týniště nad Orlicí

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Domě dětí a mládeže v Týništi nad Orlicí připravili přitažlivý program na jarní prázdniny i na následující víkend.

Foto: Eva Jenčíková

Na karnevale nechybělo ani vystoupení kouzelníka Mr. Carla.

Článek

O jarních prázdninách, které první týden v únoru probíhaly v okrese, pořádal Dům dětí a mládeže Sluníčko v Týništi nad Orlicí tzv. sluníčkový tábor s názvem Tučňáci se vrací. Sluníčkový proto, že se celý týden nocovalo ve Sluníčku a tučňáci se sem na jarní prázdniny vrátili po 4 letech.

Vzhledem k nezimnímu počasí nebyly sice podmínky pro zimní radovánky, ale děti a vedoucí si s tučňáčí motivací poradili i tak. Sněhové bitvy se odehrávaly v tělocvičně s papírovými koulemi, ledové kry nahradily velké kusy papíru a iglú děti stavěly z kostek cukru.

Černobílí kamarádi nás motivovali i k vyzkoušení číšnického řemesla, výtvarnému tvoření, cestám po městě, velké soutěžní hře Tučkvíz nebo k tučňáčím pokusům. Na středeční výlet do hradeckého Tonga se k nám přidalo dalších 25 dětí a všichni si ho pořádně užili.

Týden po prázdninách, v sobotu 15. února, se v prostorách tělocvičny U Dubu, ve spolupráci s SK Týniště nad Orlicí, s oddílem basketbalu, konal tradiční dětský maškarní karneval. Děti i rodiče si užívali třetím rokem krásné prostory v tělocvičně.

Pomocníci z řad táborových praktikantů a vedoucích nejenže pomáhali s poledním úklidem po předchozím plese, ale potom ještě v maskách celé odpoledne byli k ruce moderátorům Patovi a Matovi. Pomáhali organizovat soutěže v hodu míčkem, podbíhání lana nebo hraní s padákem. Nechybělo ani předtančení tanečních zájmových kroužků, vystoupení kouzelníka a volba nejkrásnějších masek.

Všem pomocníkům a sponzorům patří velké poděkování za jejich čas, pomocnou ruku a drobné příspěvky do tomboly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám