Hlavní obsah

Jarní čokoládobraní na pohádkových Starých Hradech

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve znamení čokolády a pohádek se ponese oslava jara na Hradě a zámku Staré Hrady v sobotu 1. dubna. Provázet ji bude bohatá nabídka těch nejlepších vín a vyhlášené originální Starohradské medoviny z hradních sklepů pro dospělé.

Foto: Staré Hrady
Článek

Jarní slavnosti, oslavující konec zimy a obnovu života v přírodě, jsou pradávným rituálem. Všechny společnosti, obdělávající půdu se vyznačovaly uctíváním země, které mělo lidem pomoci k zajištění ochrany a plodnosti dobytka i polí.

Západní Slované, podobně jako někteří jejich sousedé, otevírali cestu jaru symbolickým utopením bohyně smrti (zimy) v živé tekoucí vodě s následným přivítáním jara zelenými ratolestmi, barevnými stužkami a veselými zpěvy.

Velká obliba těchto tradic z předkřesťanské éry i ve středověku je nyní obnovována folklorními skupinami jako jedna z aktivních volnočasových akcí. 

Oslava jara na pohádkovém Hradě a zámku Staré Hrady se v sobotu 1. dubna ponese ve znamení pohádek a čokolády.

Čokoláda mnoha druhů, chutí, barev a vůní horkých i studených, i dračí čokoláda Drakuláda hořká i mléčná a spousta dalších čokoládových dobrot a čokopřekvapení bude nejen pro děti nabízena na jarmarku po celý den.

Pro dospělé jsou připravena kvalitní vína českých a moravských vinařů z hradních sklepů i originální Starohradská medovina – zlatá, mandlová, ořechová a novinka čertovská. Generálním partnerem je Carla, český výrobce čokolády. 

Reklama

Výběr článků

Načítám