Hlavní obsah

Jana Kirschner odehrála jediný koncert v Čechách

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jana Kirschner, výrazná osobnost slovenské populární hudby, odehrála jediný koncert v letošním roce v Čechách. Své poslední album Moruša biela pokřtila nedávno v pražském Bontonlandu.

Foto: Tomáš Martínek

Jana Kirschner, koncert v divadle Archa Praha

Článek

Zpěvačka Jana Kirschner, která má za sebou úspěšné slovenské turné, odehrála 4. prosince jediný koncert v Čechách v tomto roce. Od diváků ve zcela vyprodaném pražském divadle Archa sklidila bouřlivé ovace a potlesk ve stoje.

Jana spolu se svojí 14-ti člennou kapelou zde představila výjimečný projekt Moruša, jehož první část Biela vyšla 15.  listopadu. Již první reakce hudebních kritiků a milovníků hudby dokazují, že se jedná o velmi výjimečný a odvážný projekt. Například publicista Juraj Kušnierik z časopisu Týždeň popsal Morušu Bielu takto: „V roku 2010 pred nami Jana Kirschner otvorila Krajinu rovinu, teraz nás do nej vovádza, ukazuje nám ju zblízka. Jana spieva tak ako doteraz ešte nikdy, piesne tvoria farebný svet, z ktorého sa človeku nechce odísť. A tak počúva znova. A znova. A znova. Toľko krásy!”

O grafickou podobu alba se postaral irský umělec Eoin Ryan a slovenská grafička Maria Rojko. „S albem jsem velmi spokojená, jsem šťastná, že to máme za sebou. Byl to rok tvrdé práce, musela jsem udělat hodně rozhodnutí, což pro mě nikdy nebylo jednoduché,“ vypráví Jana Kirschner a dodává „Na vydání alba jsme dostali nabídku od šesti hudebních vydavatelství. Téměř před podpisem smlouvy s jedním z nich jsme své rozhodnutí změnili a šli k Slnko Records, což jsou naše přátelé a skvělí lidé. Vážíme si jejich práce, kterou dělají na naší scéně již léta.“

Na koncertě zazněly nejen písně z nového alba (např. Sama, Divná, Promenáda), ale i starší známé věci v nových aranžích (např.Liška, Modrá, Na čiernom koni).

Jako předkapela se představilo duo Longital - umělecká a životní dvojice Daniel Salontay a zpěvačka Shina. Patří mezi stálice slovenské nezávislé scény.  

Výběr článků

Načítám