Hlavní obsah

Jan Kanyza se setká s publikem v Divadelní kavárně v Písku

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec mnoha tváří - představitel záporných i kladných rolí, dorazí na setkání s jihočeským publikem do komorního prostředí Divadelní kavárny v Písku.

Foto: archív

Jan Kanyza

Článek

Písecká Divadelní kavárna kromě živé hudby nabízí i setkání se zajímavými osobnostmi. Po koncertu Laca Dezciho se souborem Jazz Celula New York ve čtvrtek 10. 11. (foto a video zde http://www.transfernet1.wz.cz/laco.htm) za necelý týden, ve středu 16. listopadu poskytne návštěvníkům možnost setkat se v pořadu Křeslo pro hosta se známým hercem a malířem Janem Kanyzou (narozen 25. října 1947 v Lipníku nad Bečvou).

Ve své bohaté herecké dráze se tento absolvent DAMU, oblíbený žák Miloše Nedbala, objevil například po boku Pavla Landovského v známém filmu Utrpení mladého Boháčka (1969) nebo v psychologickém detektivním příběhu Noc klavíristy s Václavem Voskou (1976). Jeho posledním filmem je historický příběh Jménem krále z roku 2008. Z televizní tvorby za zmínku stojí třeba cyklus detektivek na motivy Josefa Škvoreckého Hříchy pro pátera Knoxe, seriál Hospoda nebo novější Ordinace v růžové zahradě či zcela aktuální Expozitura.

Kanyza začal malovat v 60. letech, zkraje „jen“ jako hobby, následně, po zhruba dvaceti letech na radu Jiřího Anderleho profesionálně. Obrazy vystavoval kromě České republiky také například v USA, v Německu, ve Francii nebo ve Švédsku, ilustruje i knihy pro děti. Jeho hlas můžeme často rozpoznat v dabingu - svůj hlas propůjčil hlavně hercům jako jsou George Clooney a Michele Placido. Manželka Jana Kanyzy Žofie je numeroložkou.  

Večerem bude provázet „dětský herec“ Roman Čada, který si s Kanyzou zahrál ve své nejznámější roli ve filmu Brácha za všechny peníze (1978). Hudební doprovod pořadu, ve kterém dojde pochopitelně i na otázky diváků, obstará provozovatel kavárny Pavel Malina.

Středeční Křeslo pro hosta začíná v Divadelní kavárně v Písku v 19.30. Web kavárny http://www.divadelni-kavarna.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám