Hlavní obsah

Jak ušetřit při cestě vlakem ze Šumperka do Prahy

Novinky, Kamil Navrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poněkud neuvěřitelná se zdá možnost, kterou nabízejí České dráhy. Při koupi dvou jízdenek místo jedné na stejnou trasu mohou cestující ušetřit 45 korun.

Foto: Kamil Navrátil

Nádraží ČD Šumperk

Článek

Při cestě ze Šumperka do Prahy je výhodnější koupit si dva lístky: Šumperk - Zábřeh na Moravě za 26 Kč a Zábřeh na Moravě - Praha za 220 Kč, než Šumperk-Praha, který vyjde na 291 Kč. Tímto způsobem lze ušetřit 45 Kč.

První, co člověka napadne je, že se nedá stihnout v Zábřehu na Moravě přikoupit lístek do Prahy, a že dražší lístek nabídne více komfortu. Je tu ale možnost koupit oba lístky již v Šumperku za 246 Kč.

"České dráhy nabízejí různé cenové obchodní nabídky, z kterých cestující volí nejvýhodnější variantu, podle plánů, včasnosti nákupu, frekvence cestování a dalších aspektů (například slevových karet). Pokud bych nahlédla na vámi zvolenou trať, je možné zakupovat jízdenky pro trať Šumperk - Praha podle včasnosti již za 200 Kč," odpověděla na dotaz pracovnice kontaktního centra ČD. To ale platí pouze v případě rezervace dva měsíce dopředu.

"Aktuálně doporučuji využívat cenový kalkulátor na eShopu ČD, jež vám podle vašeho požadavku doporučí cenový rozbor k aktuálnímu zadání trasy," doplnila informace pracovnice kontaktního centra. Cenový kalkulátor nabídl cenu 260 Kč, což je stále více, než když si koupí zákazník dvě jízdenky v den odjezdu na pokladně ČD.

Nejvýhodnější je tedy využít služeb Regiojetu, který od 9. června v Zábřehu na Moravě zastavuje opět častěji, v kombinaci s lístkem Šumperk - Zábřeh od ČD. Cenově se tak zákazníci dostanou na 226 Kč. Kromě výhodnější ceny se v RegioJetu dostane zákazníkům vyššího komfortu a kvality poskytovaných služeb.  

Při nákupu jízdenek je tedy potřeba znát dokonale terminologii Českých drah. V některých případech je totiž výhodnější jet na včasnou jízdenku, než na skupinovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám