Hlavní obsah

Jak se v Plzni mění nábřeží plzeňských řek, ukáže připravovaná výstava

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útvar koncepce a rozvoje města Plzně představí Plzeňanům část svých aktivit, kterými se v poslední době zabýval - a to prostřednictvím výstavy Proměny nábřeží plzeňských řek.

Foto: Útvar koncepce a rozvoje města Plzně

Výstava Proměny nábřeží plzeňských řek bude slavnostně zahájena vernisáží v pondělí 28. března v 17 hodin.

Článek

Výstava Proměny nábřeží plzeňských řek bude slavnostně zahájena vernisáží, která bude probíhat před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje v pondělí 28. března v 17 hodin. Zájemci mohou výstavu navštívit až do 3. května.

K vidění budou ukázky doposud zpracovaných komplexních územních studií k jednotlivým plzeňským řekám a detailní řešení několika významných plzeňských lokalit. Návštěvníci se mimo jiné dozvědí zajímavé informace o projektu sportovně-rekreačních tras a připravovaných naučných stezkách v údolí plzeňských řek.

"Letos připravujeme základní komplexní územní studii pro řeku Radbuzu a pokračujeme v detailním rozpracování návrhů pro mnohé lokality na Úslavě, Mži i Úhlavě. V údolních nivách všech plzeňských řek se v budoucnu objeví také informační tabule naučných stezek upozorňující na největší zajímavosti z oblasti geografie, hydrologie, biologie, historie i kultury," prozradila Pavlína Červená z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně, jaké změny čekají Plzeň v letošním roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám