Hlavní obsah

Jak se Marcela Březinová rozloučila se starým rokem a vstoupila do nového

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marcela Březinová se rozloučila se starým rokem tak, jak se zpěvačka rozloučit má. Vystoupila na večírku v hotelu Savoy v Praze, ale nový rok již vítala ze svého domova.

Foto: Lenka Žáčková

Příprava na vystoupení

Článek

Na tom by nebylo zase nic tak zvláštního, kdyby to nebylo poslední vystoupení nejen ve starém roce, ale ve „starém“ interiéru secesní stavby hotelu z roku 1882. Není se naštěstí čeho bát, rekonstrukce bude provedena citlivě a hosté budou mít i nadále možnost od jarních měsíců obdivovat řadu historických prvků, které se budou i nadále citlivě prolínat s modernou.

Zazněly perly repertoáru Marcely Březinové, kam se řadí například písně Cry me a river, The way of my life a Chanson d'amour. Přítomné hosty překvapila skvělá zpěvaččina angličtina, za kterou stojí ve své podstatě rozhodnutí její maminky. Tatínek byl v jejím dětství vyslán do Libye jako zubní lékař a maminka ji nepřihlásila do ruské školy, ale do anglické klášterní, kde se Marcela naučila skvěle anglicky, ale také velmi obstojně arabsky.

Po svém vystoupení se však zdržela jen krátce a pospíchala domů na Kuthohorsko, protože se na silnicích začalo tvořit náledí, ale především proto, že silvestrovská noc se nikde neobejde bez petard a dělbuchů a doma na ni netrpělivě čekal labrador Cox, kočičí dáma Nico a kocourek se jménem Turista, ke kterému přišel díky tomu, že prostě jednoho dne přišel a už zůstal.

V roce 2015 oslaví Marcela Březinová 35 let na hudební scéně a 55. narozeniny. K těmto výročím připravuje sérii jubilejních koncertů s kapelou, ale i vydání nového CD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám