Hlavní obsah

Jackpot cup - vyvrcholení největšího seriálového turnaje v elektronických šipkách je za námi

Novinky, Markéta Baráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jackpot cup je seriálový turnaj v elektronických šipkách, který je pořádaný Severočeským oblastním šipkovým svazem a provozovateli šipkových automatů. Je to turnaj vytvořený pro jednotlivce, ve kterém se tvoří kumulovaný jackpot.

Foto: Markéta Baráková

Vítěz extraligy - Red Hornets Písty. Z leva Z. Hájek, J. Šinfelt, S. Zábranský, R. Rámeš, V. Jaroš, M. Sládek, A. Šinfeltová

Článek

Místní turnaje probíhají od 1. 8. a končí 30. 4. na hracích místech, kterých pro letošní ročník bylo v Ústeckém a Libereckém kraji zaregistrováno 49. V letošním ročníku se odehrálo 2 248 turnajů, kterých se zúčastnilo 1667 hráčů a hráček a celkový počet účastníků se vyšplhal k 26 000 účastníků a díky této obrovské účasti se podařilo do jackpotu vybrat rekordních 1 033 760 Kč. Z této sumy jde část zpět na daná hrací místa, kde je povinností uspořádat tzv. místní finále.

Vyvrcholením Jackpot cupu je závěrečný finálový turnaj, který se konal v sobotu 19. května v Proboštově u Teplic, ve kterém se střetli o titul hráči a hráčky, kteří splnili nominační kritéria. V letošním ročníku se nominovalo 298 mužů a 74 žen, kteří měli právo se porvat o pozici krále a královny jackpot cupu pro rok 2018 a v neposlední řadě si vítězové a účastníci odvezli nemalé finanční odměny. V mužské kategorii bylo odměněno 96 mužů a v ženském turnaji na odměnu dosáhla 24 žen.

V turnaji žen se o titul ve finálovém kole utkaly Karla Vicanová (Splašený koně Most) a Ilenčíková Jana (Devils Žatec), z tohoto turnaje vzešla vítězně Karla Vicanová, která si v tomto roce drží skvělou formu a k třem titulům z TOP RM přidala titul nejcennější a zaslouženě se stala královnou Jackpot cupu. Na krásném třetím místě skončila Dana Dolejší (EKS – Neuděláš nic Most).

V mužském turnaji se do finále probojoval podle očekávání Zdeněk Lacina (Fofr Team Duchcov), který finálový zápas prohrál s výborně hrajícím Davidem Hradeckým a musel tak po dvou letech přenechat titul jinému hráči. Třetí místo si odvezl extraligový hráč Jiří Kalášek (Kanec Most), který konečně prolomil smůlu z posledních měsíců a právem si vybojoval pódiové umístění.

Během finálového turnaje došlo k ocenění 10 nejaktivnějších hráčů a hráček, na které čekala cena útěchy v podobě finanční odměny. Titul nejaktivnějšího muže putoval do Libereckého kraje za Romanem Třískou, který odehrál neuvěřitelných 187 místních turnajů. Nejaktivnější ženou se stala Aneta Třísková, která se zúčastnila 128 turnajů. Krom finálového turnaje došlo v Proboštově k vyhlášení ligové sezóny 2017/2018 a cenu si tu vyzvedly nejlepší týmy všech ligových úrovní.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám