Hlavní obsah

IT má sloužit i seniorům. V Olomouci se učí od profesionálů, jak na to

Novinky, Šárka Štveráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prostorách BEA campusu Olomouc odstartovala série odborných seminářů pod názvem IT Akademie třetího věku (IT A3VOL), jejíž cílem je vzdělávání lidí starších 55 let v oblasti informačních technologií a moderních internetových služeb.

Foto: Šárka Štveráková
Článek

Celý projekt vznikl pod hlavičkou společnosti BEACPP4OK, která je v Olomouckém kraji známá svými iniciativami v oblasti digitálního vzdělávání a projektů zaměřených na osobnostní rozvoj žáků a pedagogů základních a středních škol.

Samotná akce bude čítat 10 praktických seminářů v podání odborných lektorů z praxe, a to včetně expertů z přední české IT společnosti TESCO SW a Moravské vysoké školy Olomouc. 

Účastníci se na nich mohou těšit na objasnění klíčových pojmů a dovedností pro práci s počítačem, vysvětlení populárních internetových služeb nebo zisk komplexních znalostí s textovými a tabulkovými editory. Součástí bude i zabezpečování dat a obecná bezpečnost v digitálním světě, která je v dnešní době zásadnější než kdy dříve.

„Myslíme si, že alespoň základní znalost IT a dalších moderních digitálních služeb je nutná pro každého, včetně lidí starších 55 let. Z tohoto důvodu koncept IT Akademie třetího věku vznikl, aby tyto věci, se kterými se střetáváme dennodenně, potřebně vysvětlil. Věříme, že bude mít úspěch, a to nejen ze znalostního pohledu, ale také z hlediska poznávání nových lidí a navazování kontaktů,“ uvedla ředitelka BEACPP4OK Marie Vychopeňová.

Na IT Akademii třetího věku se podílí i partneři jako Statutární město Olomouc, Olomoucký kraj, Moravská vysoká škola Olomouc, TESCO SW a BEA centrum Olomouc.

Další informace o programu a dalších náležitostech jsou dostupné na oficiálním webu BEACPP4OK (www.beacpp.cz).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám