Hlavní obsah

In-line areál U Cementárny v Ostravě slavnostně otevře své brány

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový sportovní areál určený in-line bruslařům bude v sobotu 6. září slavnostně otevřen v Ostravě-Vítkovicích na ulici U Cementárny. Areál má nejmodernější vybavení vyhovující profesionálním sportovcům i veřejnosti. Budou se zde konat světové i evropské soutěže.

Foto: Josef Zajíc

Sportovní areál U cementárny v Ostravě - Vítkovicích4.9.2014

Článek

V areálu je perfektní 200 metrů dlouhá klopená dráha vybavená protiskluzným povrchem. Uprostřed je hřiště na basketbal a další sporty.

Okolo je postavená asfaltová 400metrová dráha, která vyhovuje všem pravidlům mezinárodních závodů a soutěží. Na čtyřstovku navazuje okruh v délce 1200 metrů. Na obou okruzích se bude moci jezdit i na kolech.

Na okraji areálu je víceúčelové dětské hřiště s průlezkami, pískovištěm a dobrodružným hřištěm. Nechybí ani dvě dětské lezecké stěny. Návštěvníkům poslouží půjčovna bruslí.

Vybudování Sportovního areálu U Cementárny stálo 42 miliónů korun. Na financování se podílel z velké části projekt IPRM "Budoucnost Vítkovic" - částkou 27 miliónů korun. Statutární město Ostravy se podílelo 15 milióny. Většinu částky pokryla dotace z EU.

Sobotní program:

V 14.00 hodin: Slavnostního otevření a představení areálu se zúčastní primátor města Ostravy Petr Kajnar, Martin Štěpánek, náměstek primátora, Petr Dlabal, starosta Vítkovic, a předseda Českého svazu kolečkového bruslení Michal Hrazdíra.

V 14.30 a v 16.30 hodin  budou na programu exhibiční závody širšího výběru České republiky. V 15.10 bude zahájen zábavný program pro veřejnost. Proběhnou testovací a dovednostní soutěže na in-linech + typová výuka těchto dovedností, měření rychlosti a další soutěže. Atraktivní budou jistě závody dětí na kolech na 1200metrovém okruhu.

V 18.00 hodin bude slavnostní otevření areálu ukončeno.

Sportoviště bude otevřeno denně - v letních měsících od 9.00 do 21.00 hodin. V zimních měsících od 8.00 do 17.00 hodin. Před areálem je nové parkoviště.

Ke Sportovnímu areálu se zájemce dostane tramvajemi č. 7, 11, 17, 18 ze směru od Hrabůvky i od Ostravy-Poruby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám