Hlavní obsah

Improvizační trio IMPRA vystoupí se svým Imprassionismem v Ústí nad Labem

Novinky, Zuzana Kantorová

Další zastávka aktuální tour herecko-improvizačního tria IMPRA se uskuteční v Ústí nad Labem, kde si trojice talentovaných mladých umělců ve středu 20. června zahraje v podniku s příznačným názvem RestArt.

Foto: Zuzana Kantorová
Článek

Za divadelním uskupením IMPRA stojí trojice talentovaných mladých umělců. V roli herců, zpěváků a tanečníků vystupují Hanny Firla a Ondřej Král, které doprovází multiinstrumentalista Igor Ochepovsky. Jejich tvorba je velmi netradiční, divadelní představení nemají totiž předem daný scénář a neexistuje ani žádná příprava před samotným představením. 

„Představení vycházejí z nás a vzájemného napojení na sebe. A také z prostoru, kde hrajeme. Základem opravdu je, že nevíme vůbec nic. Před představením máme svoje rituály, naladíme se na sebe, předáváme si energii, čerpáme atmosféru daného místa a pak jdeme na jeviště. A co se stane, to se stane. Jsem hodně zvědavý na to, jak se nám bude hrát v ústeckém RestArtu. V Ústí to vždycky mívá hodně specifickou atmosféru,“ říká Hanny Firla.

Trio, které spolu vystupuje už od roku 2014, získalo za vynikající výkony již tři studentské ceny Thálie. Celkem už parta stihla vyrazit na šest celorepublikových tour a v rámci nich odehrát přes 200 představení.

Na konci loňského roku si improvizátoři poprvé vyzkoušeli i hraní za hranicemi České republiky a Slovenska. Stalo se tak v Drážďanech na festivalu Cargo Theatre 2017, kde se objevili hned v roli hlavního účinkujícího. 

Kluci z IMPRA aktuálně korzují po České republice s tour s názvem Imprassionismus, ke které vydali i čtyřbodový manifest. Shrnují v něm, o čem letošní tour je - že vychází z jádra lidské přirozenosti a že umělci se obrací a vrací ke svému vnitřnímu dítěti, ke stavu neposkvrněnosti.

„Nebuďme pussyvní ovčí plniči a směřujme své životy cestou k tvůrčí individualitě. Není třeba se přitom bát lidskosti a emocí s ní spojených,“ hlásá poslední bod jejich manifestu.

Kdo se chce na vlastní kůži přesvědčit o tom, jak trojice improvizátorů umí přenášet emoce, může dorazit ve středu 20. června do podniku RestArt v Ústí nad Labem. Představení začíná ve 20 hodin. U vstupu bude pro každého připraven welcome drink od krásek z týmu Jägerbeets.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám