Hlavní obsah

Improvizace v divadle, kině i na šachtě

Novinky, Vladimír Šmehlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po roce se do Ostravy vrací festival divadelně-improvizační zábavy - Improcháska. Stejně jako loni bude mít ostravské publikum možnost poznat během čtyř týdnů šest tváří divadelní improvizace.

Foto: www.ostruziny.eu
Článek

Festival zahájí 20. dubna dvoudenním Workshopem divadelní improvizace v klubu Atlantik, kde mohou nadšení nováčci rekrutovaní ze skalních příznivců stejně jako kdokoliv, koho prostě jen nadchne představa improvizace, zakusit řeholi improvizace a podívat se na toto řemeslo z opačné strany opony. Jejich odvahu můžete ocenit při závěrečném veřejném výstupu 21. dubna v 19 hodin na stejném místě.

Poprvé se v Ostravě představí i improvizátoři ze Slovenska. S improvizační show Kapor na scene přijede žilinská skupina Impro Kapro, která vystoupí 22. dubna a tím první víkend s improvizací v Atlantiku ukončí. 

Vedle již tradičních formátů se objeví zcela nový komponovaný večer propojující několik druhů umění. Chybět nebude zpěv nebo třeba filmový dabing.

Pohled do zákulisí práce českých dabérů v podání hráčů improligy aneb dabingový remake práce slavnějších hereckých kolegů nabídne komponovaný večer Český dabing live v ostravském Minikině 29. dubna.  

Velké utkání v divadelních sportech zažije Komorní scéna Aréna 5. května. Zápas české ligy divadelní improvizace koncipovaný jako hokejové utkání s názvem IMPROBooM jistě pobaví i zaryté odpůrce sportu. Divadelníci slibují, že přivedou publikum do bodu „improvaru“.

Ostřílení improvizátoři s básnickým a pěveckým nadáním se představí v show plné hudby, zpěvu, veršů a příběhů na divácká témata Jazz impro on the ship proběhne 13. května v hudebním klubu Parník.

Jedinečná podívaná slibující uměleckou syntézu různých divadelních forem, tak se dá popsat komponovaný pořad Vydolované příběhy, který proběhne v podmanivém industriálním prostředí Národní kulturní památky Důl Michal 20. května.  

Festival Improcháska pořádá improvizační skupina OSTR.UŽ.I.NY a ostravský klub Atlantik

Reklama

Výběr článků

Načítám