Hlavní obsah

I přes výraznou oblevu se na lyžařském svahu ve Zlíně lyžuje

Novinky, Petra Svěráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože se v posledních dnech velmi oteplilo a pršelo, lyžařský svah nedaleko centra Zlína je i nadále v provozu.

Foto: archiv provozovatele Svah Zlín

Lyžařský svah ve Zlíně

Článek

Na sjezdovce leží zhruba 40 cm technického sněhu. O víkendu pojedou oba dětské pásy i hlavní vlek. „Měli jsme tady skoro metr sněhu, bohužel déšť a oteplení udělaly své, přesto pořád jezdíme, svah je dobře upravený a připravený pro lyžaře," informoval provozovatel areálu Michal Cepek.

Těsně před otevřením byl také snowpark a snowtubingová dráha, na tyto atrakce si ale budou muset lidé ještě počkat. „Snowpark i dráha nám doslova uplavaly, máme tam jen deset centimetrů sněhu, takže ani jednu z atrakcí bohužel zatím nejsme schopni otevřít," dodal Michal Cepek.

Vzhledem k počasí je také zrušeno večerní lyžování, a to až do odvolání. Už příští týden ale hlásí meteorologové ochlazení a sněžení, a tak provozovatelé areálu věří, že budou moci v přípravě dráhy i snowparku pokračovat.

Od druhé poloviny února se na zlínském svahu uskuteční celá řada akcí. Malí návštěvníci se mohou těšit na Dětský karneval na lyžích a Dětské lyžařské závody, chybět nebude ani tradiční Závod o pohár primátora Města Zlína. Pokud se podaří zasněžit snowpark, uskuteční se také Snowboardové závody. A neméně atraktivní bude jistě také Sjezd na čemkoliv s Red Bullem.

Lyžařský areál J. Šperky ve Zlíně je otevřený denně od 9.00 do 19.00 hodin, o víkendech se vleky rozjíždí už v 8.30. Připraveno je rozšířené parkoviště pro 550 aut, občerstvení a Igloo bar. Aktuální situaci mohou zájemci sledovat na webkamerách na a také na FB stránkách.

Více informací na www.svahzlin.cz a http://www.facebook.com/svahzlin?ref=ts=ts

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám