Hlavní obsah

Hvězdné léto na Vyšehradě

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 25. června do konce srpna se již po desáté odehraje METROpolitní léto hereckých osobností na pražském Vyšehradě.

Foto: Petr Mráček

Eva Holubová a Patrik Hartl

Článek

Prvním představením z 62 večerů, které se odehrají na dvou vyšehradských scénách, bude světová premiéra hry Patrika Hartla - HVĚZDA s Evou Holubovou. Jedná se o one women show.

Komedie o fiktivní seriálové herečce se odehrává během nejdivočejšího týdne jejího života. Role Vendulky Vaníčkové je psána přímo na tělo Evě Holubové, která o své roli říka: "Působí jako buldozér, který nikdo nezastaví. Hrne před sebou život a občas si nevšimne, že je mimo staveniště. Uvnitř je ale křehká, citlivá bytost, oddaná svým blízkým. Prohrává, ale nikdy se nevzdává."

Druhou premiérou v rámci METROpolitního léta bude hra Opačné pohlaví. Premiéra bude 18. července. Komedie Davida Tristrama režíruje Adam Kraus a to dva manželské páry, které se setkají na večeři a zjistí, že mají společného více, než by kdo čekal. V hlavních rolích uvidíme Boba Klepla s Janou Krausovou a Michaelu Mauerovou s Romanem Štabrňákem.

Na Vyšehradě budou k vidění i koncerty pod širým nebem. Představí se např. Lenka Filipová, Szidi Tobias, Věra Špinarová, Katarína Knechtlová a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám