Hlavní obsah

Hvězdami letošního Jazz in Hall budou Ondřej Ruml a Milan Svoboda

Novinky, Petra Kucinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci jazzu a kvalitní hudby, těšte se! Již tuto sobotu 10. října ospalý podzim oživí zábřežský hudební festival Jazz in Hall. Ten se již po dvanácté uskuteční v nevšedním prostředí zábřežské tenisové haly, tentokrát s hvězdami jako je Ondřej Ruml nebo Milan Svoboda.

Foto: Petra Kucinová

Moravia Big Band, Zábřeh

Článek

Pořadatelé namíchali skvělý swingový a jazzový výběr složený nejen z muzikantů domácího big bandu, ale i hudebníků z Přerova, Olomouce nebo z Prahy. Na co všechno se můžete těšit?

Hudebně nabitý program Jazz in Hall 2015

Tradičně na pódiu nebude chybět domácí Moravia Big Band. Jeho letošním hudebním hostem je zpěvák, muzikálový herec a finalista pěvecké soutěže X-faktor v jedné osobě - Ondřej Ruml, který se zábřežským Moravia Big Bandem (ani v Zábřehu) zdaleka nevystupuje poprvé.

Další hvězdou večera bude Milan Svoboda s Big Bandem VOŠ Konzervatoře Jaroslava Ježka, kteří na hudebním poli také nejsou žádnými nováčky. Za sebou mají vystupování na mnoha koncertech v Česku, Evropě, ale i v USA nebo Tchaj-wanu. Letos byl navíc tento big band porotou v mezinárodní soutěži v Nizozemsku vybrán mezi tři nejlepší orchestry.

Zajímavou muziku na pomezí folku, jazzu a country, nabídne "česká Norah Jones" - muzikantka a zpěvačka Šárka Adámková se skupinou Sarah and The Adams.

Swingové muzikantské mládí bude na letošním ročníku reprezentovat taneční orchestr z přerovské ZUŠ.

Ani o přestávkách mezi kapelami se posluchači nudit nebudou. K příjemné atmosféře přispěje umělecká tvorba z dílny BUNNY KLUB DJ SET, která v minulých letech sklidila velký úspěch.

Vstupenky na Jazz in Hall, který se koná za podpory Olomouckého kraje a Města Zábřeh, jsou stále k dispozici v prodejních místech Zábřežské kulturní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám