Hlavní obsah

Hudební soutěž Moravský vrabec v Mohelnici vyhrála skupina Švédova trojka

Novinky, Vladimír Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městské kulturní středisko v Mohelnici pořádalo v sobotu 19. března druhé kolo oblastní hudební soutěžní přehlídky Moravský vrabec.

Foto: Martin Hohn, martinhohn.com

zpěvačka skupiny Neomluvená absence

Článek

První ročník hudební soutěžní přehlídky Moravský vrabec se konal v roce 1996. Moravský vrabec se díky muzikantské a organizační úrovni propracoval mezi nejznámější folkové, country, bluegrassové a trampské akce, pořádané v rámci celé České republiky.

Na scénách jednotlivých postupových kol léta pořádaných v Karviné, Frenštátě pod Radhoštěm, Mohelnici, slovenské Turzovce (ale také v Rožnově pod Radhoštěm či Českém Těšíně) se během těchto let vystřídaly doslova a do písmene stovky a stovky muzikantů, tvořících desítky a desítky kapel různého zaměření nejen z České republiky, ale také Slovenska či Polska. Pro nejednu tuto kapelu se právě její úspěch na Moravském vrabci stal určitým odrazovým můstkem v její další úspěšné muzikantské kariéře.

Sobotního klání v Mohelnici se zúčastnilo celkem 8 hudebních skupin z Olomouckého kraje, které hodnotila porota ve složení PhDr. Petr Čechák (předseda poroty), Jan Štajgl (kapelník skupiny Madalen) a Antonín Schindler (hudební redaktor Českého Rozhlasu Olomouc). Pro postup do finále, které se uskuteční 18. června v Karviné-Fryštátu, vybrala tyto tři nejlepší:

1. místo - Švédova trojka (Moravský Krumlov)

1. místo - Švédova trojka (Moravský Krumlov)2. místo - BG nova (Vikýřovice)

1. místo - Švédova trojka (Moravský Krumlov)2. místo - BG nova (Vikýřovice)3. místo - Neomluvená absence (Olomouc)

postupující bez udání pořadí: Arrest (Rýmařov)

Cenu diváka si odnese mimořádně organizátor akce Pavel Aligátor Nenkovský (organizuje např. Mohelnický Dostavník), který je momentálně dlouhodobě vážně nemocný a přejeme mu brzké uzdravení. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám