Hlavní obsah

Hubatá Dora opět na prknech ostravského Divadla loutek

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již od začátku sezóny 2014/2015 ohlásilo Divadlo loutek Ostrava chystanou obnovenou premiéru inscenace O hubaté Doře. Ta se pod trochu jiným názvem - Jak hubatá Dora málem k čertu přišla - hrála od roku 2008 na hlavní scéně Divadla loutek.

Foto: Josef Zajíc

O hubaté Doře. Divadlo loutek Ostrava 5.2.2015. Z generálky. Dora a matka: Lenka Pavlíčková a Irena Křehlíková.

Článek

V pátek 6. února v 17 hodin bude mít premiéru nově upravená inscenace. „Pohádku jsme přemístili do menšího prostředí alternativní scény DLO, změnili jsme výpravu a pohádka dostala celou řadu inscenačních změn, které podpoří hru s loutkami. A protože jsme v menším prostředí, zmenšili jsme i název pohádky na O hubaté Doře,” řekl úvodem čtvrteční generálky umělecký šéf DLO Václav Klemens.

Pohádková komedie na motivy báchorek frenštátského rodáka Františka Horečky přibližuje dětem dvě pověsti vztahující se k Čertovu mlýnu v Beskydech. Líčí se v ní, jak čert budoval mlýn, jehož pozůstatky lze v nedalekých horách nalézt, a jaké lotroviny tropil, když se mu stavba nezdařila.

Veselou a milou pohádku o hubaté Doře, která byla tak hubatá, že ji žádný ženich nechtěl, zdramatizoval a režíruje Václav Klemens. 

Scéna, kostýmy a loutky jsou dílem Tomáše Volkmera. Hudbu složil Tomáš Rossi. S loutkami se sžili, kdy jedno tělo a duše jsou, herci Lenka Pavlíčková (Dora), Irena Křehlíková (matka), Karel Růžička (čert), Martin Legerski (voják). Dále hrají Tomáš Rossi a Edita Bandyová.

Repríza: 8. února v neděli v 10.30 a v 15.30 na alternativní scéně Divadla loutek Ostrava 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám