Hlavní obsah

Hříbek na hřišti ve Frýdku-Místku už je na svém místě

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak ve Frýdku-Místku slíbili, tak se stalo. Téměř historický herní prvek na hřišti Hříbek se vrátil na původní místo. Zaměstnanci technických služeb ho zbavili rzi, částečně natřeli a nainstalovali zpět. Jeho vrchní část natřou zítra, a to z praktických důvodů, aby se při instalaci nátěr nepoškodil.

Foto: Petr Pavelka

instalace hříbku

Článek

Hříbek už ale nebude otočný, z bezpečnostních důvodů byl nainstalován napevno. Na místě bude do doby, než se jej podaří nahradit odpovídajícím novým prvkem, splňujícím veškeré potřebné certifikáty a normy jak ČR, tak Evropské unie.

„Hříbek jsme museli odvézt, protože už nevyhovoval z hlediska bezpečnosti. Nechtěli jsme, aby po něm zůstalo prázdné místo, protože hříbek na hřiště prostě patří, vyrostlo na něm již několik generací. My v současné době zkoumáme, jaké máme možnosti jej opravit nebo nahradit jiným prvkem podobného charakteru. Atypické dětské prvky jako tento se ovšem certifikují až po zhotovení a instalaci na místě samém, takže se jedná o celkově velmi náročný úkol,“ připomenul primátor Michal Pobucký.

Reklama

Výběr článků

Načítám