Hlavní obsah

Hradozámecká noc na Karlštejně již počtvrté

Novinky, Lukáš Kunst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtvrtý ročník Hradozámecké noci startuje na Karlštejně již tuto sobotu 31. srpna v 19:30 a hrad nechá své brány pro všechny zájemce otevřené až tří hodin ráno.

Foto: Management hradu Karlštejn

Hradozámecká noc na Karlštejně 2013

Článek

"Hradozámecká noc se na hradech a zámcích koná letos již počtvrté a bez hradu Karlštejn by to samozřejmě nešlo. Národní památkový ústav, který spravuje cca 106 hradů, zámků a tvrzí v naší republice již po čtyři roky představuje naše národní kulturní památky v netradiční době, mnohdy s netradiční náplní a spoustou doprovodných programů. Zájem veřejnosti je obrovský a my z něj máme samozřejmě velkou radost," říká kastelán hradu Jaromír Kubů.

Hrad Karlštejn letos láká na prohlídky večerním a nočním hradem za doprovodu průvodce, které začínají od 19:30, každých 30 minut až do 03:00 ráno. Vstupné na tuto mimořádnou akci nebude nikterak navýšeno, takže si hrad zájemci mohou prohlédnout za běžné vstupné na I. okruh.

Od 19:30 do 21:00 zazní na nádvoří koncert JUNIOR BIGBANDU pod uměleckým vedením Luboše Krtičky. O půlnoci pak přítomné potěší krátkým vystoupením také zpěvák Pavel Vítek, který už mnoho let žije v karlštejnském podhradí.

"Na Hradozámeckou noc máme již od prvního ročníku takovou malou tradici, bez které si tuto noc ani neumíme představit. Přímo na nádvoří přímo na hradní zeď promítáme slavný muzikál Zdeňka Podskalského Noc na Karlštejně. Letos se na ni mohou návštěvníci podívat od cca 21:30 a 23:00," doplňuje k programu kastelán Kubů.

Management správy hradu nabízí také v rámci Hradozámecké noci možnost navštívit unikátní výstavu originálních kostýmů z filmu Noc na Karlštejně, a to za speciální "Hradozámeckou cenu". Dospělý návštěvník tak zaplatí na výstavě pouze 60 Kč a dítě do 15 let 30 Kč. Výstava bude otevřena od 19:30 do půlnoci.

Veškerý program na nádvoří bude přístupný zcela zdarma, zpoplatněny jsou pouze prohlídky hradní expozice a výstava kostýmů z muzikálu Noc na Karlštejně.

Na nádvoří nebude chybět občerstvení a po celou noc také mistr Pregéř, který umožní každému zájemci osobně si vyrazit minci.

Více o programu naleznete na www.hradkarlstejn.cz nebo www.hradozameckanoc.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám