Hlavní obsah

Hradozámecká noc na Cimburku představí alchymistickou dílnu

Novinky, Petr Svoboda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již popáté se v Česku koná Hradozámecká noc – večer plný netradičních prohlídek nejen svou dobou, ale i programem. Cimburk pro tuto příležitost nachystal večerní a noční prohlídky osvětleným hradem, fireshow, alchymistickou dílnu a další program.

Foto: Petr Svoboda

Loňská Hradozámecká noc na Cimburku

Článek

Více než 80 hradů a zámků v ČR připravuje na poslední srpnovou sobotu výjimečný program. Připojuje se tak k projektu vyhlášenému před pěti lety Národním památkovým ústavem.

Má za úkol ukázat památky v netradičním čase, netradičním nasvícení a s originálním programem. Ve Zlínském kraji se k němu letos připojí hrad Cimburk a zámek Vizovice.

Program Hradozámecké noci na Cimburku vypukne v 18 hodin, tedy v době, kdy se jindy hradní brána za návštěvníky zavírá. Návštěvníci se mohou těšit na večerní a poté i noční komentované prohlídky, hrad bude při té příležitosti nasvětlen.

V hradním sklepení bude k vidění dílna renesančních alchymistů, děti si budou moci prohlédnout hradní strašidla. Po setmění bude k vidění ohňová show a pro ty, kteří chtějí zůstat déle do noci, bude k dispozici posezení u táboráku, kde bude možno vyslechnout cimburské pověsti a legendy.

Související témata:

Výběr článků

Načítám