Hlavní obsah

Hradišťské Vánoce zahájila výstava betlémů

Novinky, Jana Matůšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První svíčka na adventním věnci se rozzáří již v neděli. Vánoční čas na Slovácku však začal už minulý týden výstavou betlémů v Galerii Slováckého muzea. Vánoční jarmark, koncerty, divadelní představení, promítání a řada akcí pro děti - to je jen ochutnávka z vánočního programu v Uherském Hradišti.

Foto: Archiv Klubu kultury UH
Článek

Dětské oči rozzářené v očekávání příchodu Ježíška jistě potěší Den pro dětskou knihu a Vánoční tvoření pro děti v Knihovně BBB. Mikuláš s anděly a čerty dětem po zásluze nadělí drobnosti na Mikulášském reji na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti. Trocha napětí s divokými čertíky čeká nejmenší na Čertovské pohádce v Míkovicích. Klub kultury se na přelomu 2. a 3. prosincového týdně změní v Ježíškovu dílnu, kde si děti budou moci vytvořit drobné dárky a cukroví.

Městská kina nabídnou nedělní a středeční promítání vánočních filmových pohádek.

Douškem horké medoviny se můžete zahřát na tradičním jarmarku. Atmosféru dokreslí zpěvem žáci z mateřských a základních uměleckých škol.

S rodinou či přáteli navštivte Českou mši vánoční Jana Jakuba Ryby v podání The Czech Ensemble Baroque a tanečního souboru Hradišťan. Předčasný dárek můžete nadělit sobě a svým přátelům - vánoční koncert Javorů Hany a Petra Ulrychových se uskuteční jen pár dnů před Štědrým dnem (20. prosince). Oba hudební programy nabídne Klub kultury Uherské Hradiště.

Podrobný program Hradišťských Vánoc najdete na www.kkuh.cz, v Městském informačním centru v Uherském Hradišti a na www stránkách jednotlivých kulturních organizací.

Výběr článků

Načítám