Hlavní obsah

Hrad Karlštejn přivítal návštěvníky, začala další sezóna

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na hradě Karlštejně dnes začala další návštěvnická sezóna. Nejznámější český hrad její zahájení navíc oslaví koncertem k 700. výročí korunovace Jana Lucemburského na český trůn, v Rytířském sále vystoupí soubor Musica Bohemica.

Foto: Vladimír Lachout

Karlštejn dnes přivítal první návštěvníky ! Do nové sezóny přináší řadu změn a novinek.

Článek

Přestože většina hradů i zámků v České republice má stále ještě zavřeny brány pro návštěvníky, hrad Karlštejn mohou milovníci historie navštívit i v zimním období. V únoru je hrad otevřen o víkendech od 10 hodin. Poslední prohlídka trasy bude zahájena v 15 hodin. Podrobný přehled změněné otevírací doby naleznete na www.hrad-karlstejn.cz.

Novinkou, se kterou hrad Karla IV. vstupuje do nové sezóny, je možnost jednoduchého zakoupení vstupenky na prohlídku i na kulturní akce přes oficiální stránky hradu. Nejaktuálnější informace, fotky i videa najdete i na hradním Facebooku.

Pro letošní rok jsou již připraveny scénické noční prohlídky, oblíbené Karlštejnské vinobraní či Královský průvod. V podhradí budou v létě jazzové večery v režii Štěpána Markoviče. Na nádvoří proběhne koncert Vladimíra Mišíka ETC, vystoupí i Jaroslav Hutka či Chantal Poullain.

Výběr článků

Načítám