Hlavní obsah

Hráči klubu Basketbal Olomouc hráli statečně, na BK Loko Plzeň ale nestačili

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen málokdo si ještě vzpomene na slavnou éru basketbalu v Olomouci. Za dobu své existence dosáhla tehdejší Dukla Olomouc celé řady úspěchů. V letech 1973 a 1974 získala dokonce mistrovský titul. Zašlou slávu basketbalu se letos pokouší obnovit celek Basketbal Olomouc hrající 1. ligu. Naváže na Duklu?

Foto: Basketbal Olomouc

Basketbal Olomouc

Článek

V letošním roce se do Olomouce navrátil mužský basketbal na vrcholné úrovni. Celek Basketbal Olomouc odehrál v neděli již 6. kolo 1. ligy v basketbalu.

Na kvalitní soupeře z Plzně, ale jejich statečný výkon nestačil a hráči prohráli poměrem 74:92. Nejlepšími střelci domácího celku bylo duo Jakub Sedlák (28 b.) a Pavel Harčár (20 b.), který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Na straně hostí vévodili střelecké statistice Jaroslav Kovanda (22 b.) a Karel Aušprunk (18 b.)

Utkání zhodnotil domácí trenér Michal Pekárek: "Plzeň je určitě těžkým soupeřem. V první půli utkání to byl z naší strany dobrý výkon jak v obraně, tak i v útoku." Poločas skončil výsledkem 38:43. Následně se ale náskok hostí zvyšoval.

"V útoku nám chyběla větší trpělivost a v obraně nám během krátkého výpadku koncentrace soupeř odskočil na dvouciferný rozdíl. I když jsme se na dobré střelce soupeře připravovali, nepodařilo se nám je eliminovat. Pak už se ztrátu nepodařilo dohnat. Těší mě, že jsme se ale snažili a bojovali až dokonce zápasu. Pokud se podaří zopakovat slušný výkon z prvního poločasu a udržíme si jej po celý zápas, další domácí utkání s celkem VŠB Ostrava bychom měli vyhrát,” dodal trenér.

Další zápas se v domácím prostředí uskuteční v neděli 27. října od 14 hodin v Čajkaréně, kde návštěvníky čeká mimo příjemné divácké kulisy množství soutěží o hodnotné ceny i pohledné cheerleaders. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám