Hlavní obsah

Hra Pavla Landovského se představí divákům v Ledči nad Sázavou

Novinky, Markéta Sýsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tomu už rok, co zemřel herec, dramatik, bývalý disident a signatář Charty 77 Pavel Landovský, ale jeho umění žije dál. Divadlo Mimochodem v sobotu zve všechny milovníky dobrého divadla na výborné představení Hodinový hoteliér, se kterým do Ledče zavítá severočeský soubor KoS Kytlice.

Foto: KoS Kytlice
Článek

Představení nás zanese o pár desítek let zpátky do minulosti, na kterou však ještě můžeme – i když třeba nemusíme chtít – vzpomínat. Hra Hodinový hoteliér je příběhem dvojice velice svérázných mužů, kteří za úplatu poskytují svůj byt jednomu páru ne zrovna nejšťastnějších milenců.

Na vztazích této pozoruhodné čtveřice postav autor rozehrává komedii o pošetilostech lidského počínání, o snahách těžit ze všeho a ze všech, ale i o snahách zachovat si navzdory prostředí, kde se hodnoty proměňují ve veteš, přece jen jakýsi lidský rozměr.

Tato hra byla původně zpracována jako výborná rozhlasová hra, ve které excelovali Rudolf Hrušínský a Radovan Lukavský. O režii divadelní inscenace se postarala Landovského první žena, dramatička a scénografka Helena Albertová, která za práci na tomto představení získala ocenění na loňském festivalu Klicperův Chlumec. Cenu za svůj herecký výkon si odnesli i oba představitelé ústřední mužské dvojice Karel Krejčí a Vítek Vejražka.

Představení Hodinový hoteliér se koná v sobotu 24. října od 20:00 v divadelním sále ledečského hradu.

Vstupné činí 90 Kč, držitelé permanentek mají vstup zdarma. Rezervaci si můžete udělat na tel. 775646629, na e-mailu rezervace@mimochodem.com nebo na profilu divadla Mimochodem na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám