Hlavní obsah

Hotel pro panenky? Jedině v dobříšském muzeu

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S módními doplňky a v šatičkách, které by jim mohla kde jaká parádnice závidět. Takové jsou panenky ze sbírky Zdeňky Soukupové z Příbrami. Přehlídka němých tváří je k vidění ve výstavních prostorách Muzea Dobříš.

Foto: Jitka Doubravová
Článek

Netradiční výstava, kterou pořádá Muzeum Dobříš ve spolupráci s městským Informačním střediskem, byla slavnostně otevřena 1. července

Ve čtvrtek 9. července k výstavě proběhla speciální vernisáž. Na vernisáži se o příjemný průběh se svým hudebním doprovodem postarala kapela Little Blue Band s uchu lahodivou kombinací zpěvu, kytary a saxofonu. 

Výstava bude otevřena veřejnosti do 30. září. Dočasným panenkovským královstvím se tak na tři měsíce stanou výstavní prostory dobříšského muzea, které budou plné nejen samotných panenek, ale i nejrůznějších drobností s nimi souvisejících. Interiér se tak promění v malebný panenkovský pokojíček, který láká nejen malé, ale i velké. Ruku na srdce, kdo by se alespoň na chvilku nechtěl opět vrátit do svých dětských let?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám