Hlavní obsah

Horská prémie na Kalvárii dala bikerům zabrat

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to jízda na vrchol sjezdovky Kalvárie v Hradci nad Moravicí v rámci 11. ročníku Silesia Merida bike marathonu 2011

Foto: Josef Zajíc

Závod Silesia Merida bike marathon odstartoval primátor města Opavy pan Zdeněk Jirásek.

Článek

Pořadatelé připravili na sobotu 21.5. dvě trasy pro dospělé a jednu pro mládež. Dále byly závody pro děti. Centrum tohoto dění a cíl všech závodů byl v Opavě, Kylešovicích v areálu U chovatelů.

Start 90kilometrové trasy s převýšením 2200 metrů byl naplánován na 9 hodin. Náročná trať vedla z Opavy přes Raduň a okolo Hradce nad Moravicí, kde závodníci museli vystoupat sjezdovku na Kalvárii, pak absolvovat další kilometry, sjíždět dolů a přes dva další kopce přijet do centra závodu. Startovalo 270 závodníků. Nejlépe si s tratí poradil Marek Sládek, který vzdálenost ujel za 3:53,10 hodiny.

Z Horního náměstí pak v 10,30 hodin vypustil primátor města Opavy pan Zdeněk Jirásek na 55kilometrovou trať s převýšením 1200 metrů 670 závodníků. Zhruba za 42 minut se i tito bikeři objevili pod sjezdovkou. Za povzbuzování asi 350 diváků, nadšenců a členů doprovodu všichni, ať tak či onak, kopec zdolali.

Počasí přálo. Ke konci závodu se sice přehnala drobná bouřka, ale v závěru již bylo opět pěkně a teplo. Trať na 55 kilometrů vyhrál v kategorii mužů do 29 let Radek Svěntý za 2:22,53 hodiny. Nejrychlejší žena byla Jana Ševčíková, která zajela trať za 2:57,34 hodiny.

Dětských závodů se zúčastnilo celkem 235 dětí. Pořadatelé losovali ceny v tombole a v závěru předávali Poháry a věcné ceny pro všechny kategorie.

Vše další najdete na: www.silesia.opava.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám