Hlavní obsah

Horská chata Paprsek bude už posedmé hostit Pradědovy letokruhy

Novinky, Vladimíra Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turisté, milovníci přírody a kultury se setkají v sobotu 18. června na horské chatě Paprsek v Jeseníkách. Odehraje se tam už sedmý ročník oblíbené turisticko-kulturní akce Pradědovy letokruhy.

Foto: Vladimíra Krejčí

Na Paprsku zahraje Old Time Jazzband Loučná nad Desnou.

Článek

„Pro účastníky máme přichystány pamětní listy, budou moci získat omalovánky pro dospělé „Co čarodějnice neviděly“ a také příležitostnou turistickou známku nebo nálepku,“ objasnila organizátorka Zdeňka Daňková. 

V poledne začne koncert kapely Old Time Jazzband Loučná nad Desnou, který potrvá do 14 hodin. Na Paprsek lze dojít z Ramzovského sedla po červené turistické značce nebo ze Starého Města po zelené. První trasa je dlouhá osm kilometrů, druhá o dva kilometry kratší. 

„Vypravíme také dva autobusy ze Šumperka pro seniory a ty, kteří nemohou jít pěšky. Místo je nutné zarezervovat v městské knihovně na čísle 583 283 138. Jízda stojí 120 korun, příjezd zpět do Šumperka plánujeme na 17 hodin,“ upřesnila Daňková. 

Pradědovy letokruhy pořádá Klub českých turistů ve spolupráci se Střediskem volného času Doris a Městskou knihovnou Šumperk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám