Hlavní obsah

Hornické slavnosti se letos v Karviné uskuteční, budou však úspornější

Novinky, Milan Haluška

Společnost OKD se po roční pauze vrací k tradici Hornických slavností, které vždy ve velkém baví obyvatele Karviné i širokého okolí. V loňském roce neproběhly, a to kvůli špatné ekonomické situaci ve společnosti. Letos se tak lidé na slavnosti mohou těšit, ovšem v úspornější podobě.

Foto: OKD, a.s.

Ilustrační foto

Článek

„S ohledem na současné ekonomické prostředí, kdy OKD prochází komplexní provozní transformací, aby zajistila udržitelnost a konkurenceschopnost svého podnikání i do budoucna, bude akce připravena ve skromnějším a komornějším pojetí, než tomu bylo v předchozích ročnících jejího konání,” uvedl mluvčí společnosti OKD Marek Síbrt.

Slavnosti proběhnou 30. srpna tradičně v parku Boženy Němcové. Společnost v současné době pracuje na technickém a organizačním zajištění akce, zároveň připravuje hudební a společenský program. Ten by měl být bohatý i pro rodiny s dětmi.

„V letošním ročníku chceme dát výrazný prostor regionálním umělcům oproti velkým jménům českého showbyznysu. Navíc mezi našimi zaměstnanci je řada aktivních hudebníků. Ti, jejichž tvorba nejlépe zapadne do konceptu festivalu, dostanou možnost vystoupit před publikem v rámci slavností,” uzavřel mluvčí s tím, že součástí slavností bude i pietní akt na Univerzitním náměstí, průvod krojovaných horníků a bohoslužba.

Reklama

Výběr článků

Načítám